5 obiceiuri de toamnă pentru frumuseţea ta

După vara însorită şi exuberantă, care ne aduce o stare de spirit mai bună, toamna vine cu un aer mai potolit, cu nopţi mai lungi şi mai multă odinhnă. Culorile pastelate, soarele care coboară grăbit la orizont, ne amintesc că zilele se scurtează şi că trebuie să ne bucurăm de fiecare rază de soare.

Dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase ne va ajuta la menţinerea atitudinii pozitive căpătate în timpul verii.

Păstrarea obiceiurilor sănătoase de a face sport, plimbări în aer liber, hidratarea, socializarea, consumul legumelor şi fructelor de sezon şi nu în ultimul rând bucuria pe care o simţim când admirăm frumuseţea toamnei, sunt câteva sugestii de care trebuie să ţinem seama.

Temperatura începe să scadă şi problemele de frumuseţe încep să apară, pielea se deshidratează, buzele se usucă şi crapă, iar părul devine fragil, tern. Acum este cazul să începem să prevenim aceste inconveniente, sau pur şi simplu să ni le reamintim din anii trecuţi când ne-au fost de ajutor următoarele obiceiuri cu efect pozitiv.

Exfolierea pielii de pe faţă şi a buzelor, o dată sau de două ori pe săptămână, ajută la îndepărtarea celulelor moarte care pot împiedica absorbția elementelor nutritive şi hidratarea pielii. Exfoliantul este de preferat să fie unul natural (zahăr sau pudră de seminţe de caise) şi să fie urmat de o cremă hidratantă. Exfolierea buzelor şi hidratarea lor cu un balsam cu ulei de măsline sau de migdale înainte de culcare, ne va feri de buzele crăpate de a doua zi.

Hidratarea feţei cu ulei de cocos pe timpul nopţii ne asigură un ten neted şi mătăsos iar dacă aplicăm uleiul pe vârfurile tocite ale părului vom repara fiecare fir. Un efect de hidratare al mai multor zone ale corpului îl are şi uleiul de arbore de ceai, care se foloseşte înainte de culcare şi se lasă să acţioneze toată noaptea. Hidratarea nu se rezumă numai la ten, ci trebuie urmată şi de hidratarea gâtului, a decolteului şi a altor zone uscate de pe corp, inclusiv a mâinilor. Cremele cu protecție UV trebuie folosite în continuare, chiar dacă soarele nu mai este atât de puternic ca vara. Să alegem seruri sau creme cu vitamina A pentru a reduce ridurile şi petele brune căpătate din cauza bronzului din timpul verii.

Părul afectat şi el de razele UV şi de clorul din piscine trebuie ajutat cu măşti sau balsam reparator pe bază de aloe vera şi ceai verde.

Hidratarea nu trebuie abandonată pe perioada toamnei, apa plată şi sucurile din legume şi fructe nu trebuie să lipsească din dieta noastră zilnică. Un pahar de apă băut înainte de culcare menţine pielea hidratată pe parcursul nopţii.

O pernă de mătase este recomandată pentru că tenul nostru să nu se rideze iar părul să nu se deterioreze sau să se rupă.

Schimbarea demachiantului pe care l-am folosit în timpul verii, cu unul uşor sub formă de loţiune care să evite uscarea pielii pe timpul nopţii şi unul sub formă de gel dimineta, ne ajută să nu îndepărtăm şi umezeala de pe piele odată cu machiajul.

Verificarea valabilitaţii produselor de îngrijire şi machiaj este o măsură de prevenire a efectelor dăunătoare care pot să apară după folosirea unor cosmetice vechi.

Alegerea unor culori mai vii pentru machiajul ochilor şi al buzelor aduce un plus de energie zilelor de toamnă. E timpul rujului roşu în zilele mai reci, niciodată nu pare mai potrivit ca acum. Fondul de ten pierde şi el din culoare adaptându-se la un ton mai deschis al tenului.

Text: Iulia Mirică