Look de festival? Iată ce codițe se poartă

De la 1 august s-a dat liber la festivaluri! După mai bine de un an de pandemie, dorul de concerte și de nopțile petrecute în aer liber, alături de prieteni, este tot ceea ce-ți dorești. Așa că deja începi să te gândești la ținutele pe care să le porți în serile de petreceri, la make-up și la cum să-ți aranjezi părul.

Indiferent de ținuta adoptată pentru festivaluri, și de make-up-ul colorat și, eventual, foarte shiny pe care îl alegi, pentru păr, în schimb, poți alege o coafură foarte versatilă… codițele împletite. Look-ul afro este tot mai popular printre festivalieri, în ultimii ani. Fiind o coafură foarte ușor de purtat, indiferent de momentul zilei sau de outfit, este cea mai sigură și ușoară opțiune pentru păr.

Codițele pot fi din culori cât mai naturale, care se semene cu părul sau se poate opta pentru culori îndrăznețe, care să se asorteze cu ținutele sau cu make-up-ul. De asemenea, genul acesta de coafuri se pot accesoriza cu diferite inelușe pentru păr sau cu tot felul de eșarfe, baticuri, pălării sau șepci.

Noi am stat de vorbă cu Viviane, o tânără mămică din Camerun, care se ocupă cu împletitul părului, și iată ce am aflat!

Citește AICI cum se îngrijesc codițele împletite!

În acest an se poartă codițele cât mai dese și cât mai lungi. Fie că alegi modele cu prinse de cap pe lungime sau libere, acestea trebuie să fie cât mai dese. Cele discrete nu mai sunt de actualitate, iar culorile puternice sunt must-ul acestui sezon. Uite care sunt modelele care atrag privirile celor din jur.

https://www.instagram.com/p/CHITHxoDqQE/

https://www.instagram.com/p/CECQM7ijlS9/

https://www.instagram.com/p/CCQTsdfjIUH/

Deși pare incredibil, această coafură se spală destul de ușor. Trebuie ținut cont de clătire, care trebuie realizată foarte bine, iar uscarea trebuie făcută inclusiv pe lungimea codițelor, nu doar la rădăcină. Dacă este îngrijită corespunzător, o astfel de coafură poate fi păstrată aproximativ o lună.

Prețul unei astfel de coafuri se calculează în funcție de timpul acordat realizării codițelor. Cu cât sunt mai multe codițe, cu atât durează mai mult ca acestea să fie realizate, iar automat crește și prețul. Hairdresser-ul vedetelor

Viviane este din Camerun și trăiește de mai mulți ani în București, departe de familia sa. Tânăra se ocupă de împletitul părului și ne sfătuiește să purtăm și noi vara aceste coafuri, care de altfel sunt și foarte versatile.

https://www.instagram.com/p/B9UGuDgDjqR/

https://www.instagram.com/p/CAshlghDHCE/

https://www.instagram.com/p/CITHQX6jJuV/

Cea care se ocupă și de părul lui Alex Velea, Connect-r și al Mishei, fosta soție a cântărețului, a avut un salon în centrul Capitalei, însă, din cauza pandemiei, a fost nevoită să-l închidă. Dar situația sanitară nu a împiedicat-o pe Viviane să renunțe la realizat afro braids, drept urmare, o poți găsi pe pagina sa de Instagram, dacă vrei să-ți faci codițe.

Alte modele de împletituri mai găsești AICI!

Bettina Cristea

foto: Instagram