Loredana Groza te ajuta sa descoperi placerea de a canta

loredana-grozaCunoscuta drept una dintre cele mai bune cantarete ale Romaniei, Loredana Groza a decis ca este timpul sa invete si ea pe cei tineri cateva dintre chestiunile care au stat la baza succesului ei, asa ca, impreuna cu Lucia Ciubotaru, a pus bazele Atelierului de muzica si voce, un centru de studiu si antrenament vocal pentru toti cei pasionati de muzica.Tehnica si pasiune

Timp de cateva ore am avut placerea de a ma afla in prezenta unor specialiste in domeniul muzical, adevarate maestre ale tehnicii vocale ce au impartasit cu mare drag secretele din spatele unei voci de succes. Alaturi de Lori si Lucia s-au aflat si celalalte profesoare din cadrul Atelierului de Voce: Oana Brutaru, Alexandra Craescu dar si Maria Hojda, cunoscute publicului de la emisiunea “Vocea Romaniei”. De la copii la persoane de generatia a doua, toti s-au bucurat de sfaturile primite, ocazie cu care si-au lamurit nedumeririle privitoare la tehnica vocala. Am aflat ca nu exista voce de piept, de cap sau mixta ci doar influexiuni ale vocii.

Lectie internationala de muzica

Am descoperit-o pe Catherine Sadolin care este una dintre cele mai bune specialiste in tehnica vocala din lume, care a creat metoda CVT- Complet Vocal Technique, ce este in acest moment o metoda populara in marile centre de muzica din Europa. Notiunile sale au fost dobandite si de Lucia Ciubotaru care este prima romanca pregatita la asemenea standarde si care este gata oricand sa pregateasca tinerii talentati pentru a canta perfect. Profesionalismul si dragostea pentru muzica m-au convins ca in Romania se poate invata tehnica vocala cu adevarat de la cei mai buni si ca timpul petrecut in compania lor valoreaza de doua ori mai mult.

Text: Andreea Maria Varlan