Machiaj în culori de vară: sărutul soarelui pe piele

Odată cu venirea verii, pielea noastră este supusă unor mari provocări din cauza efectelor razelor soarelui și, de aceea, trebuie să adaptăm produsele folosite, dar și machiajul la temperaturile ridicate. Ce schimbări trebuie să facem vara pentru ca tenul nostru să nu sufere și să rămână fresh, ne-a dezvăluit Măddă Petcu, make-up artist cu un portofoliu plin de realizări frumoase de-a lungul carierei din domeniul beauty.Tonica: Care este primul pas pe care trebuie să îl facem în ceea ce privește îngrijirea tenului odată cu venirea căldurii?

Măddă Petcu: Pentru a face față schimbărilor meteorologice, tenul nostru are nevoie de o pregătire specială. Cremele cu factor de protecție blochează porii și de aceea curățarea trebuie să fie una mult mai profundă pentru a împiedica acumularea de bacterii și pielea să arate strălucitoare și sănătoasă. Un alt pas important este folosirea cremelor hidratante. Un produs care ajută foarte mult tenul pe perioada verii este apa termală, aceasta revitalizează tenul și ajută și la reîmprospătarea machiajului.

Cum ne adaptăm trusa de produse de make-up pentru vară? Ce este un must-have pentru sezonul cald?

Pe perioada verii alegem să folosim produse care nu încarcă atât de tare tenul, mult mai lejere, produse care lasă tenul să respire. Un must-have este fondul de ten cu acoperire mică spre medie care să conțină în ea factor de protecție solară, apă termală care ajută atât la fixarea, cât și la reîmprospătarea tenului. Pe perioada verii un must have este și rimelul waterproof.

Care sunt cele mai mari greșeli făcute de femei în privința machiajului de vară?

Multe femei aleg să își încarce tenul cu produse cu acoperire foarte mare, lucru care duce la apariția acneei și la alte probleme ale tenului .

Care sunt tendințele în machiaj pentru această vară și de ce ar trebui să ținem cont atunci când ne machiem?

În această vară se poartă machiajele cât mai luminoase, glowy, tenul cât mai curat, proaspăt, tenul bronzat „sărutat de razele soarelui“. Machiajul tenului trebuie să fie cât mai natural, astfel că nu trebuie să exagerați cu conturarea pomeților sau a frunții, ci doar să scoateți în evidență trăsăturile naturale ale feței. Pentru a marca cele mai înalte puncte ale feței – pomeții, vârful nasului, arcul lui Cupidon, arcadă – folosiți un iluminator subtil, în nuanțe clade.Se poartă culorile bronze, nuanțe deschise: perle, aurii și sidefate. Se poartă sprâncenele cât mai naturale, genele foarte bine rimelate, iar pentru buze se poartă gloss-urile transparente, culorile corai, roze, nude-maro .

Care este culoarea verii și cum ar trebui purtată?

Culoarea verii este Living Coral. Culoare care ne duce cu gândul la piersică, la recifele de corali, Living Coral exprimă energie și bucuria de a trăi. Această culoare trebuie purtată în funcție de eveniment, de preferințe și trebuie luate în calcul nuanța tenului, nuanța buzelor și cea a ochilor. O putem purta fie pe buze, pe pleoape sau pentru a ne îmbujora pomeții.

Ce recomanzi pentru machiajul de plajă?

Indicat ar fi ca atunci când mergem la plajă să nu folosim make-up, ci doar o cremă cu protecție solară, însă dacă nu dorim să renunțăm la machiaj, recomand folosirea de produse de machiaj waterproof pentru a putea face față condițiilor de plajă.
Cum putem transforma ușor un make-up de zi într-unul de seară? (ținând cont de locurile de la noi de pe litoral). Pentru a transforma un machiaj de zi în unul de seară, putem opta fie pentru aplicarea unui ruj într-o nuanță mai intensă, fie prin a ne intensifica zona pleoapelor.

Dupa părerea ta, e bine să ne machiem la plajă/piscină? Dacă da, ce stil ar trebui să adoptăm?

Nu sunt de acord cu machiajul pe plajă. Doar în cazul în care ai probleme cu tenul și îți este jenă să apari așa pe plajă/la piscină. Dacă alegem să ne machiem la piscină/plajă indicat ar fi să alegem un fond de ten cu o acoperire lejeră și care să conțină factor de protecție sau putem folosi chiar un BB cream, oricum ar fi recomandat un machiaj discret.

Cum putem da un plus de rezistență machiajului, ținând cont de temperaturile foarte ridicate?

Rezistența machiajului este dată de bazele de make-up pe care le folosim, atât pentru față, cât și pentru pleoape.

Text: Iulia Mirică

Coafuri realizate de echipa Jovsky.