Mancarea gatita – mai buna pentru corp decat cea cruda?

Mancarea gatita – mai buna pentru corp decat cea cruda?Un studiu realizat la Universitatea Harvard a aratat ca oamenii sunt adaptati biologic sa profite de beneficiile gatitului si ca prepararea mancarii pe foc a avut un rol-cheie in evolutia omului. Conducatorul studiului spune ca este “surprinzator cum noi nu intelegem proprietatile fundamentale ale mancarurilor pe care le consumam. Nu intelegem ce efect are asupra energiei pe care o extragem din mancare tot efortul pe care il depunem pentru gatit; si energia este motivul principal pentru care mancam.”

In studiul pe care l-au realizat, cercetatorii au hranit doua grupuri de soareci cu mancare de cartofi dulci, fie cruzi, fie gatiti, unii pisati, altii intregi. Rezultatele au aratat ca mancarea gatita le oferea soarecilor mai multa energie decat cea raw (cruda). Este o descoperire fundamentala pentru intelegerea felului in care oamenii au evoluat.

Text: Bianca Badescu

noiembrie 9th, 2011 by tonica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate