Mancatul in graba duce la diabet zaharat

1a3aab739In ziua de azi, din cauza ritmului alert in care ne desfasuram viata, ne-am obisnuit sa inghitim mancarea pe fuga, nemestecata, fara sa ne gandim la efectele negative pe care acest lucru le are asupra sanatatii noastre. Intr-un studiu recent s-a dovedit faptul ca mancatul in graba poate duce la diabet la batranete.

Potrivit ultimelor cercetari, persoanele care mananca repede prezinta un risc crescut de dezvoltare a diabetului, deoarece mancatul rapid creste cantitatea de zahar din sange si creste toleranta alternata la glucoza, boala cunoscuta si sub numele de prediabet. Nivelul de glicemie la persoanele cu toleranta alternata la glucoza creste mai repede decat de obicei, provocand astfel dezvoltarea diabetului zaharat de tip 2. In cazul in care nu sunt luate masuri de precautie, riscurile cresc cu 50%.

Mancatul rapid este daunator sanatatii in mai multe feluri, spre exemplu acest proces poate duce la cresterea numarului de calorii consumate, implicit la cresterea in greutate. Va sfatuim sa adoptati o dieta sanatoasa si sa faceti exercitii fizice regulat, pentru ca aceste doua lucruri pot ajuta persoanele cu risc crescut de a dezvolta diabet zaharat sa mentina nivelul de glucoza sub control.

Text: Andreea Popescu