Mască de protecție care inactivează virusurile

mască de protecție

O mască de de protecție reutilizabilă capabilă să distrugă rapid coronavirusul, a fost dezvoltată de oamenii de știință.

Când cel care poartă masca inspiră, virusurile din aer sunt captate de o plasă subțire de cupru. Apoi, acestea sunt inactivate de temperatura ridicată, generată de o baterie încorporată în mască.

Acest tip de mască de protecție ar fi extrem de util pentru oamenii care stau în spații în care distanța fizică nu poate fi păstrată, cum ar fi profesioniștii din domeniul sănătății sau pasagerii dintr-un autobuz aglomerat. Majoritatea măștilor, reutilizabile sau de unică folosință, sunt concepute pentru a filtra pur și simplu particulele din aer, sau pentru a opri pătrunderea unor viruși sau a unor bacterii.

Masca revoluționară poate degrada rapid particulele virale, făcându-le inofensive. Conturul măștii este realizat din neopren, un material izolant care împiedică masca să devină prea fierbinte pentru a fi purtată. Noul design a fost creat de o echipă de cercetători de la Massachusetts Institute of Technology din SUA.

Vezi aici Cea mai scumpă mască anti COVID-19 din lume

Text Cristina Dudău

Foto Hepta