Cea mai scumpă mască anti COVID-19 din lume

În ultimul timp ne-am obișnuit deja să vedem pe stradă sau la televizor măști de protecție anti COVID-19 semnate de designeri celebri. Dar nici una dintre ele nu se poate compara cu ultima creație a unui bijutier din Israel.

Brandul de bijuterii de lux Yvel, din Israel, a creat cea mai scumpă mască de protecție anti COVID-19 din lume, anunță abc7chicago.com. Masca de super lux, este personalizată și strălucește la propriu.Un milionar și trei condiții

Partea care acoperă fața este acoperită cu aur alb de 18 karate și va fi încrustată cu 3.600 de diamante albe și negre și poate fi echipată cu filtrele N99 de top.

Bijutierul spune că a fost comandată de un om de afaceri chinez care locuiește în S.U.A. și care alătește 1,5 milioane de dolari pentru mască. Proiectantul și proprietarul brandului, Isaac Levy, spune că bărbatul care a solicitat masca a avut trei condiții.

“Primul, trebuia să fie echipată cu un filtru N99 aprobat de FDA și de standardele europene”, a spus Levy. “A doua condiție a fost aceea că fie livrată înainte de 31 decembrie a acestui an, iar a treia condiție, care a fost cea mai ușor de îndeplinit, a fost aceea că va fi cea mai scumpă mască din lume”.

Jumătate de kilogram de aur și diamante

„Personal, nu aș merge pe stradă cu o mască de genul acesta”, spune Levy. “Cred că toți ar trebui să purtăm aceeași mască N95 obișnuită. Banii poate nu cumpără totul, dar dacă pot cumpăra o mască COVID-19 foarte scumpă, iar tipul vrea să o poarte și să se plimbe și să fie în cetrnul atenției, atunci el ar trebui să fie foarte mulțumit acum. Mă bucur că această mască ne-a oferit o comandă suficientă pentru ca angajații noștri să poată avea locuri de muncă în această perioadă foarte grea pentru economie”.

Chiar dacă masca va fura ochii trecătorilor, este puțin probabil ca aceasta să fie un accesoriu foarte practic, greutatea de 270 de grame făcând-o de aproape 100 de ori mai grea decât o mască de protecție obișnuită.

„Poate că banii nu pot cumpăra totul dar pot cumpăra o mască împotriva COVID-19 foarte scumpă iar tipul vrea să o poarte și să umble cu ea pentru a capta atenția”, a declarat Levy, precizând că el personal nu ar purta-o dar este fericit de oportunitatea de afaceri într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic.

Masca, atunci când va fi gata, va cântări probabil jumătate de kilogram și va fi în mod sigur extrem de strălucitoare!

Text Cristina Dudău

Foto AP