Medicover sprijina refugiatii din Romania

Medicover Romania a incheiat la inceputul acestui an un parteneriat cu Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR), care se va dezvolta pe viitor in oferirea de asistenta medicala de urgenta pentru refugiatii de pe teritoriul Romaniei. Un prim pas al acestei initiative reprezinta donatia recenta a 2.000 de doze de vaccin impotriva gripei sezoniere. Valoarea totala a donatiei este de 10.500 EUR, vaccinurile fiind distribuite refugiatilor din centrele Bucuresti, Otopeni, Timisoara, Arad, Galati, Radauti si Somcuta.
Donatia respecta termenele si perioada de vaccinare si vine sa compenseze un deficit cronic de servicii medicale de prima necesitate pentru comunitatea locala de refugiati.
“Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati le este recunoscator reprezentantilor Medicover pentru generoasa contributie de 2.000 de vaccinuri contra gripei sezoniere, destinata tuturor persoanelor de interes pentru UNHCR din Romania. Speram din tot sufletul ca acest gest umanitar sa reprezinte un exemplu si pentru alte institutii in viitor“, a declarat Machiel Salomons, Reprezentant UNHCR in Romania.
Organizatia Natiunilor Unite pentru refugiati este mandatata de catre Natiunile Unite sa conduca si sa coordoneze activitatea internationala cu privire la protectia globala a refugiatilor si la solutionarea problemelor refugiatilor.  Scopul principal al UNHCR este acela de a apara drepturile si bunastarea refugiatilor.