Menstruatia in vacanta, o provocare

Provocare: menstruatia in vacantaPeriute de dinti, costumul de baie, prosop, crema de noapte, spray-ul pentru arsuri, trusa cu medicamente de urgenta si… absorbantele. Cum ne putem bucura insa de fiecare secunda a concediului nostru chiar si pe perioada menstruatiei?

• Administrarea sub supraveghere medicala a vitaminei K poate aduce un real beneficiu celor care se confrunta in perioada menstruatie cu un flux foarte abundent.
• Medicul iti poate recomanda metode hormonale pentru intarzierea menstruatiei, care sunt insa foarte daunatoare pentru starea de echilibru a organismului. Tu decizi daca acest concediu isi merita riscurile.
• Daca in mod normal menstruatia te „bucura” lunar cu dureri si caderi de calciu, analgezicele si rezervele de calciu si magneziu te ajuta sa le poti face fata cu zambetul pe buze.
• Concediile la mare sunt intotdeauna ceva mai dificile, mai ales daca iti place sa iti petreci toata ziua in apa. Exista insa solutii. Tampoanele interne, daca sunt introduse corect, iti ofera protectia de care ai nevoie. Mai mult, industria aduce pe piata un produs destul de nou in Romania. Cupa mentruala este un dispozitiv din silicon medical, foarte bine tolerat de organism, care colecteaza lichidul menstrual fara a aduce dezechilibre florei vaginale.

Text: Irina Chelarescu
Consultant: Dr. Cristina Apetrei, Medic specialist obstetrica-ginecologie
Contact: [email protected]