Mersul descult, benefic pentru sanatate

poza femeie mergand descultaEste putin cam greu sa vorbim despre mersul descult in conditiile in care traim zi de zi intr-o jungla de asfalt. Incercam sa ne modificam stilul de viata, sa ne schimbam dieta, sa ne inchidem in salile de sport, insa uitam cateva chestiuni esentiale in ceea ce priveste sanatatea.

Mersul descult are numeroase beneficii, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic, crescand nivelul de endorfine, hormoni care ne dau o stare de bine. Chiar daca mersul descult a ramas oarecum o practica din trecut, macar in vacante ar trebui sa profitam de beneficiile sale. Mersul descult pe nisip sau pe iarba este extrem de benefic mai ales pe timp de vara.

Imbunatateste circulatia. Mersul descult imbunatateste circulatia sanguina la nivelul picioarelor, reducand stresul intregului sistem cardiovascular. In acelasi timp se activeaza o serie de muschi din zona picioarelor, muschi care nu sunt utilizati atunci cand piciorul este incaltat.

Indeparteaza stresul. Mersul descult in mijlocul naturii reduce anxietatea si depresia. Mersul prin nisip stimuleaza muschii picioarelor, indepartand stresul. In plus, dispar toate gandurile negre din minte.

Imbunatateste vederea. Mersul descult prin iarba in fiecare dimineata imbunatateste vederea. Sistemul nervos al ochilor se pare ca este legat de o parte a piciorului care intinereste practic prin mersul descult, imbunatatindu-se astfel vederea. Culoarea verde-crud a ierbii calmeaza ochii.

Pentru un somn usor. Mersul descult se pare ca vindeca, de asemenea, insomniile, fiind o forma de exercitiu care destreseaza, calitatea somnului devenind mult mai buna. Mersul pe jos prezinta aceleasi beneficii precum yoga, intinerind trupul si relaxand spiritul.

Text: Ruxandra Raica