Mierea de Manuka, un remediu natural pentru copii

 

Copiii sunt vulnerabili la raceli si viroze. Tocmai de aceea, una dintre preocuparile principale ale parintilor este legata de dorinta de a le creste imunitatea. Se intampla de cele mai multe ori ca noaptea cel mic sa prezinte tuse sau febra, moment in care mama isi doreste sa aiba in casa remediile potrivite. Mierea este un supliment benefic de luat in considerare pentru copii, le ofera energie, le furnizeaza vitamine si minerale, este un adjuvant in vindecarea mai rapida a ranilor, ofera protectie ficatului si controleaza tusea.

Mierea a fost consumata inca din cele mai vechi timpuri. Popoarele din Egipt, Grecia, Roma, Orientul Mijlociu, Africa, India, China intrebuintau mierea pentru proprietatile sale medicinale.

Mierea si bebelusii

Poate mierea sa fie data bebelusilor? Nu. Potrivit expertilor medicali si a pediatrilor, mierea nu trebuie administrata copiilor sub varsta de un an. Motivul principal este posibila prezenta a bacteriei Clostridium Botulinum. Exista, astfel, un risc ca bebelusul sa se contamineze si sa ii apara boala numita botulism infantil. Asadar, se evita sa se dea miere copiilor sub un an.

Mierea de Manuka destinata copiilor

Mierea de Manuka prezinta mai multe beneficii pentru sanatate, datorate  proprietatilor antibacteriene pe care le contine. Aceasta contribuie la o vindecare mai rapida a ranilor, este benefica in tratarea gingivitei, a bolii inflamatorii intestinale la copii, imbunatateste sistemul imunitar al celor mici. Totodata, mierea de Manuka are efect benefic pentru reducerea refluxului de acid gastric si pentru durerile in gat, dar si pentru un somn bun.

Beneficiile pentru copii si mame care alapteaza

Proprietati antibacteriene –  Mai multe studii au aratat ca mierea de Manuka contribuie la controlul unor tulpini bacteriene cum ar fi E.coli, S.aureus s.a.

Proprietati de vindecare a ranilor –  Mierea de Manuka este un real adjuvant cand vine vorba de o vindecare mai rapida a ranilor.

Ajuta in tratarea placii bacteriene si a gingivitei –  Copiii nu sunt feriti de afectiunile cavitatii bucale. Din cauza dulciurilor consumate in cantitate mai mare, prezenta zaharului conduce la aparitia bacteriilor si implicit a problemelor sanatatii bucale. Cercetarile au aratat ca mierea de Manuka poate fi folosita ca adjuvant pe langa tratamentul clasic destinat gingivitei.

Stimuleaza sistemul imunitar – Imunitatea reprezinta preocuparea majora pentru cei mai multi dintre parinti. Mierea de Manuka contribuie la dezvoltarea unei imunitati puternice.

Sursa de vitamine si minerale –  Mierea de Manuka contine vitamine si minerale, care sunt foarte bune pentru copii. Totodata, are in compozitie mai multi aminoaczi care ajuta la dezvoltarea fizica a copilului.

Contribuie la depasirea insomniei –  Daca este consumata in mod regulat, mierea de Manuka are efecte pozitive pentru un somn bun. Una sau doua linguri de miere de Manuka cu un pahar de lapte sau apa induc un somn odihnitor.

Ajuta la reducerea refluxului de acid gastric –  Refluxul gastroesofagian apare din cauza acidului care se deplaseaza de la stomac la esofag. Acest lucru poate fi redus prin administrarea de miere de Manuka in mod regulat sau ori de cate ori apar arsurile la stomac sau refluxul gastric.

Amelioreaza durerile in gat –  Durerea de gat aparuta din cauza unei iritatii sau a inflamatiei poate fi ameliorata cu un pahar de apa calda in care sa fie amestecat continutul unei linguri sau doua de miere de Manuka.

Sursa foto: Novakdjokovicfoundation.org