Migdalele, un deliciu al toamnei

1a1a9shutterstock_17484712Probabil ati auzit ca migdalele sunt cele mai nutritive fructe cu coaja lemnoasa si ca nu este doar un mit faptul ca migdalele ajuta la arderea grasimilor. In fapt, atunci cand sunt consumate cu moderatie, migdalele pot fi destul de benefice pentru sanatatea ta, datorita simplului fapt ca aceste fructe mici sunt pline de substante nutritive.

Acestea contin grasimi mononesaturate si fibre, care impreuna creeaza o senzatie de satietate de lunga durata.  Ele contin calciu, potasiu, magneziu si vitamine care ajuta la reglarea tensiunii arteriale si care pot preveni osteoporoza.

Migdalele contin grasimi mononesaturate si polisaturate, care reduc colesterolul rau, crescandu-l pe cel bun. O singura mana de migdale influenteaza in mod pozitiv nivelul colesterolului. Fiind o sursa excelenta de Vitamina E, migdalele contin si antioxidanti care micsoreaza riscul aparitiei bolilor de inima si incetinesc procesul de imbatranire.

 

Fructele oleaginoase, desi au destule calorii, nu iti influenteaza in mod negativ greutatea corporala. Deci, daca mananci un pumn de migdale macar de doua-trei ori pe saptamana, poti sa stai linistita in privinta caloriilor.

 

Text: Andreea Popescu