Mirosul fructelor ar putea influenta alegerile alimentare

Mirosul fructelor ar putea influenta alegerile alimentareCand o persoana trebuie sa aleaga intre un fel sanatos de mancare si unul caloric, apare de obicei o lupta intre vointa si tentatie. Acum insa, oamenii de stiinta au descoperit un truc simplu care sa faca alegerea mult mai usoara. O noua cercetare sugereaza ca, atunci cand o persoana este expusa mirosului fructelor, creierul are mai multe sanse in ceea ce priveste optiunea sanatoasa, mai ales cand vine vorba despre desert.

Psihologii de la Universitatea din Bourgogne, Dijon, Franta sustin ca mirosurile pot influenta alegerile alimentare. Pentru a ajunge la aceste concluzii, au fost recrutati 115 barbati si femei cu varste cuprinse intre 18 si 50 de ani si au fost impartiti in mai multe grupuri.

Jumatate dintre voluntari au fost rugati sa astepte intr-o camera in care se utilizase un spray de pere. Dupa 15 minute, acestia au trebuit sa-si aleaga trei preparate, frumos asezate pe un bufet. Pentru fiecare fel de mancare existau doua optiuni, unul cu fructe si legume, celalalt fara. Desi, in ceea ce priveste felurile principale de mancare, alegerile nu au fost chiar cele mai fericite, diferenta a facut-o desertul. Doar unul din patru voluntari a ales sa consume prajituri pe baza de ciocolata.

Text: Ruxandra Raica