Muzica ajuta la tratarea cancerului

Muzica ajuta la tratarea canceruluiIn urma efectuarii unui studiu s-a constatat ca muzica poate atenua anxietatea la pacientii cu cancer si poate avea, de asemenea, efecte pozitive asupra starii de spirit si calitatii vietii. Cercetatorii s-au axat pe studii facute la pacientii cu orice tip de cancer, care au incercat si meloterapia. S-au analizat probele a 1.891 de pacienti, in decursul a 30 de studii. Rezultatele arata ca, in comparatie cu tratamentele standard, muzica a redus considerabil anxietatea pe baza scorurilor clinice. In consecinta, terapia prin muzica poate creste calitatea vietii pacientilor.

S-au gasit unele beneficii sigure in “terapia muzicala”, cum ar fi intretinerea starii de spirit sau ameliorarea durerilor. “Dovezile sugereaza ca interventiile muzicale pot fi utile in tratamentul persoanelor cu diverse forme de cancer”, a declarat cercetatorul Joke Bradt, de la Universitatea Drexel din Philadelphia, SUA. “Interventiile muzicale oferite de terapeuti au aratat rezultate pozitive si incurajatoare, insa, in acest moment, nu exista suficiente dovezi pentru a determina daca acest tip de tratament poate fi mai eficient decat celelalte”, a mai adaugat Joke Bradt.

Text: Andreea Popescu

august 12th, 2011 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate