“Nimic nu e intamplator”

197K9366Cu cativa ani in urma, fata mea a primit in dar de la iubitul ei o catelusa BRAC-GERMAN, maro cu pete albe. Era o frumusete de catel, vioi, afectuos, jucaus. A botezat-o TERRA si  parea ca va fi o catelusa fericita. Chiar fata mea imi povestea incantata cum o alesese dintre alti opt pui.

Desi, initial, fata mea isi dorea un catel, cand dintre catelusii galagiosi unul a venit latrand vesel in intampinarea ei, alegerea a fost facuta. Mai tarziu au descoperit ca era, de fapt, o catelusa. Cateva luni, TERRA a fost fericita. Era alintata, iubita, rasfatata…. Apoi, fata mea s-a certat cu iubitul ei si catelul a devenit “sacul de bataie”. In functie de cum se derula relatia dintre cei doi indragostiti, Terra era pe rand pupata, certata, batuta, abandonata. Bietul catel incerca din rasputeri sa ghiceasca starea de spirit a stapanei… Au urmat zile grele pentru saraca Terra. Eu asistam muta si neputincioasa la “fluctuatiile… sentimentale” ale fetei mele si la suferintele Terrei. Uneori o sufoca de atentii, o imbratisa, dormea cu ea, alteori o lasa in tarcul ei zile intregi, fara macar sa o priveasca. Intr-o zi, fata mea s-a despartit de iubit si de atunci soarta Terrei a fost pecetluita. Primea zilnic o portie de bataie… nemeritata…. Intr-o zi, fata mea a plecat in vacanta cu “noul iubit” si Terra a ramas… privind in urma stapanei, cu un scancet trist. Cele cateva saptamani de absenta a stapanei (buna, rea cum era) au fost de ajuns ca bietul catel sa plece in cautarea ei…. Si dusa a fost. La intoarcere  din vacanta, fata mea a gasit culcusul catelei gol… De cate ori se deschidea subiectul Terra, se lasa o tacere stanjenitoare. Doi ani au trecut de la “eveniment” cand, intr-o zi, primesc un telefon de la fata mea. Cu glasul plin de emotie, imi spunea: “Mama, am gasit-o pe Terra”…. Abia atunci mi-am dat seama, dupa emotia din glasul ei, ca fata mea a suferit dupa pierderea catelului. Probabil se simtea vinovata pentru tot raul pe care-l facuse bietului animal… Am intrebat-o mirata daca este, intr-adevar, cateaua ei. Parea ca totul se sfarsise cu bine. Ma bucuram nespus ca bietul animal (despre care eram aproape sigura ca murise) a revenit la familia lui. Stiam sigur ca aveau sa urmeze zile mai bune. Intre timp, fata mea se mai maturizase, perioada zbuciumata din existenta ei fusese depasita… Si eram sigura ca se va purta bine de acum in colo cu Terra. Catelul a fost dus la doctor pentru un control de rutina… si, spre supararea noastra, i s-a depistat o boala grava. Neobosita, fata mea a stat la capataiul catelusei, a cheltuit timp, dar mai cu seama bani pentru a o ajuta. Imi povestea mereu ca merge la plimbare cu ea, ca o alinta  si ca vrea sa-si spaseasca pacatul de a se fi purtat urat cu ea, inainte… Nu m-am vazut cu fata mea o perioada de timp, apoi i-am facut o vizita, mai mult la reprosul ei ca nu am apucat sa o vad pe Terra de cand a revenit…. Am mers la tarcul catelei si… STUPOARE! Din tarc ma privea cu ochii plini de dragoste… O ALTA TERRA! Nici pomeneala de Terra noastra, in tarc era o alta catea. Pentru ca stiu ca sunteti iubitoare de animale, va intreb: sa fie cu putinta sa nu-si fi recunoscut fata mea catelusa si sa fi ingrijit cu abnegatie un caine strain?

 

Cezara Dafinescu:  Induiosatoare povestea. Nu stiu ce sa va raspund! Orice e posibil. Poate ca fata dumneavoastra, sub povara remuscarilor, sa nu-si fi recunoscut cainele! Poate ca si-a dat seama de… eroare, dar a simtit nevoia sa… plateasca! Sigur insa, catelul acela bolnav a avut nevoie de un suflet care sa-l ajute… si cineva de acolo de sus a trimis-o pe fiica dumneavoastra poate ca sa-i dea o lectie de viata, poate sa o invete  cum sa fie responsabila pentru un alt suflet! Cine stie? In orice caz, NIMIC NU E INTAMPLATOR!

Indrazneste si tu sa ii scrii Cezarei Dafinescu despre problemele care te preocupa! Are raspunsuri minunate, presarate cu un strop de optimism, zambete sincere si toata bunavointa din lume. O parere obiectiva asupra problemei care te macina, comunicata intr-o maniera remarcabila, de catre un om de o asemenea valoare, te poate scoate din impas. Scrie-ne pe adresa [email protected] si noi vom avea grija sa iti primesti raspunsul de la Cezara Dafinescu. Declarata de-a lungul timpului una dintre cele mai frumoase si mai talentate actrite ale Romaniei, noi adaugam ca este si o femeie de o intelepciune cum rar mai gasesti.