Nunta anului în lumea modei

Designerul Elie Saab, unul dintre cei mai cunoscuți creatori de modă haute-couture și-a însurat unul dintre fii, iar evenimentul a fost catalogat deja ca cel mai spectaculos al anului 2019.

Pentru că socrul mare este și unul dintre cei mai bogați oameni din lume, nunta lui Elie Saab Jr. și a Christinei Mourad a durat, la fel ca în povești: trei zile și trei nopți. Nunta a avut loc în Beirut, Liban, iar nora celebrului creator de modă a purtat nu una, ci patru rochii spectaculoase create chiar de Elie Saab, două dintre ele fiind chiar din colecțiile haute couture.3 zile și 3 nopți cu 4 ținute

Pentru petrecerea de dinainte de ceremonie Christina Mourad a avut un outfit de inspirație tradițională libaneză, o rochie albă cu decolteu adânc, prinsă în talie cu o curea aurie, cu o pelerină cu broderii aurii, din colecția Elie Saab toamnă/iarnă 2019-2020.

Cele două rochii de mireasă

La ceremonie, Christina a arătat spectaculos într-o rochie ivoire, cu o trenă uriașă de 4.5 metri și decorată cu 500.000 de paiete. Coafura elaborată a fost realizată de hairstilistul libanez Wassim Morkos.

”Întreaga lume o privește și merită acest lucru”, a scris Bassam Fattouh, makeup artistul miresei, într-o postare pe Instagram.

Rochia before the weeding și rochia albastră after the wedding, în poză cu părinții mirelui, Claudine și Elie Saab

Seara, aceasta s-a schimbat într-o creație a lui Elie Saab la fel de spectaculoasă, inspirată de colecția toamnă/iarnă 2019/2020. Rochia de mireasă cu o fustă voluminoasă a fost decorată cu un model complex de broderie și aplicații strălucitoare. Partea de top, realizată din voal transparent, a fost decorată cu un guler fals și un rând de nasturi.

Cu o trenă de 3.5 metri și cu 150.000 de cristale Swarovski, ținuta i-a uluit pe cei 1200 de invitați. In total, peste un milion de paiete au fost folosite pentru rochiile miresei. Confecționarea ținutelor cu tot cu ajustări a durat nu mai puțin de 880 de ore.

În ziua de după nuntă, proaspăta soție a purtat o rochie de culoare albastră cu un umăr gol, din colecția ELIE SAAB Haute Couture.

Atât mirele, cât şi socrul mare au optat pentru costume tradiţionale cu detalii aurii.

Invitații, în ținute-omagiu

Petrecerea de nuntă a avut loc la un club select din Liban, numit Faqra Club, unde au fost invitați peste 1000 de oameni, printre care numeroase celebrități.

Dita Von Teese, Lauren Remington Platt, Karolina Kurkova, Sara Sampaio

Printre invitați s-au numărat numeroase modele, inclusiv Sara Sampaio, Toni Garrn, Karolina Kurkova, dar și starleta Dita Von Teese. Unele persoane au purtat creații Elie Saab pentru a aduce un tribut faimoasei case de modă.

Text Cristina Dudău