Nutrition Research & Development, o noua companie a grupului Fildas – Catena

nucita     Incepand din decembrie 2010, grupul Fildas – Catena a infiintat o noua companie: Nutrition Research & Development, ce s-a dovedit a fi primul start-up inovativ romanesc in domeniul nutritiei. Pe piata romaneasca exista nevoia unor produse alimentare inovatoare, cu beneficii pentru sanatate. „Stiu ce si cat mananc” este sloganul Nutrition Research & Development, http://nutritionforyou.ro/. Compania isi propune sa introduca pe piata produse sanatoase realizate din materii prime certificate, de calitate.

Primul produs lansat pe piata anul acesta, NUCITA, este un supliment alimentar inregistrat la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA, Bucuresti, Serviciul National pentru plante medicinale aromatice si produse ale stupului, seria AA nr.6023/17.10.2012. Acesta se prezinta sub forma unor pricomigdale cu 50% nuci, fara zahar, cu continut bogat in Omega 3 vegetal, magneziu si 8 % fibre. Marele avantaj al produsului este indicele glicemic de numai 12, ceea ce-l face extrem de valoros in curele de slabire. O pricomigdala Nucita are 34 de calorii, ceea ce il face usor de integrat intr-o dieta hipocalorica. Gustul minunat a fost deja apreciat de mii de clienti. Produsul este potrivit si in dieta diabeticilor. NUCITA este disponibil in toate farmaciile CATENA.

     In compozitia produselor, se folosesc diferite mixuri de faina integrala (faina integrala de grau, secara, ovaz, hrisca, canepa), care aduc organismului vitamine. Alte componente valoroase sunt fibrele naturale de ovaz, mar, cicoare, canepa, patlagina, care ajuta la reducerea apetitului si la reglarea tranzitului intestinal. Produsele contin nuca si seminte din in si susan care aduc organismului magneziu (ajuta in combaterea stresului) si Omega 3 (ajuta la intretinerea unei inimi sanatoase). Pentru indulcire, se utilizeaza xylitolul – un indulcitor 100% natural.

     O parte semnificativa a ceea ce este in prezent sau a ceea ce va fi societatea pe durata sa de existenta se datoreaza si obtinerii unei finantari nerambursabile. Obtinerea finantarii nerambursabile, prin accesarea Operatiunii 2.3.1. a POS CCE – Sprijin pentru start-up-uri si spin-off-uri inovative, a venit ca o recunoastere de catre un organism prestigios (Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica) a eforturilor depuse in domeniul cercetarii pe parcursul a 3 ani, concretizate in obtinerea unui produs inovativ, testat in Laboratorul Institutului National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice N.C. Paulescu, care a relevat rezultate exceptionale asupra nivelului glicemiei si colesterolului. Este vorba de produsul NUTRIDIABETIC pentru care s-a obtinut deja brevet pe numele inventatorilor sai medici, farmacisti si biochimisti ce activeaza in cadrul grupului. Produsul NUTRIDIABETIC va fi lansat in luna octombrie 2013.

       Compania Nutrition Research & Development beneficiaza, ca urmare a programului POS CCE, de tehnologie de fabricatie de ultima generatie si de o linie de ambalare moderna. La consumator ajung produse fara conservanti, 100% naturale, care respecta toate normele europene, mentinand nealterate proprietatile produselor pe o perioada de minimum patru luni.

„In ceea ce priveste finantarea accesata, putem spune ca responsabilii de contract din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (organismul prin intermediul caruia se desfasoara contractul de finantare) ne-au oferit intreg sprijinul necesar implementarii proiectului. Au existat si unele probleme in ceea ce priveste fluxul de numerar, existand blocajele cunoscute care ne-au afectat bugetul, insa am incheiat contracte si parteneriate cu firme care au crezut in proiectele noastre si ne-au sustinut la greu”, afirma doamna Mariana Dutu, administratorul companiei.

Text: Andreea Popescu