O descoperire ce ar putea revolutiona lumea: medicamentul care vindeca de la raceli la SIDA

O descoperire ce ar putea revolutiona lumea: medicamentul care vindeca de la raceli la SIDAOamenii de stiinta au descoperit, se pare, medicamentul care vindeca nu doar orice raceala, ci si SIDA si aproape orice alt virus existent. Cum este posibil acest lucru? Medicamentul patrunde in celulele infectate si le face sa se autodistruga.

Medicamentul a fost creat in laborator pentru a distruge rinovirusurile – responsabile pentru jumatate din racelile adultilor si mai toate racelile copiilor, pentru a contracara gripa, poliomielita, dar si virusurile la stomac. Pastila-minune, cunoscuta sub acronimul DRACO, ar putea fi capabila sa distruga chiar si rabia, rujeola si HIV. Cercetatorul Mike Rider a declarat ca “descoperirea antibioticelor a revolutionat tratamentul infectiilor bacteriene si noi speram ca acest medicament va revolutiona tratamentul infectiilor virale”. Daca cercetarile vor decurge bine, medicamentul va fi disponibil pe rafturile farmaciilor peste 10 ani.

Text: Bianca Badescu

august 16th, 2011 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate