O nouă poartă de intrare pentru SARS CoV-2

Academia Americană de Oftalmologie avertizează asupra încă unui posibil mod de infectare cu noul coronavirus SARS CoV-2.

Alături de simptomele deja cunoscute – febră, tuse, dificultăți de respirație, simptome asociate de regulă gripei, s-ar mai putea adăuga și conjunctivita, spun medicii americani.

Boala COVID-19 poate fi transmisă prin aerosolii care pătrund în conjunctivă, mucoasa care acoperă interiorul ploapelor, spun acestea. De aceea, conjunctivita, se poate adăuga celorlalte simptome COVID: pierderea mirosului și gustului, febra, tusea, durerile corporale.

Conjuctivita este un alt semn al coronavirusului, alături de cele existente – febră, tuse, dificultăți de respirație, simptome asociate de regulă gripei, spun medicii americani. Afirmațiile sunt făcute pe baza a două studii recente, publicate pe această temă.

Dacă până acum era recomandat să ne protejăm gura și nasul cu masca, iată că și ochii reprezintă o portiță de intrare a coronavirusului, avertizează medicii.

Text Cristina Dudău

Foto Shutterstock

octombrie 26th, 2020 by Dudau Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate