O nouă poartă de intrare pentru SARS CoV-2

Academia Americană de Oftalmologie avertizează asupra încă unui posibil mod de infectare cu noul coronavirus SARS CoV-2.

Alături de simptomele deja cunoscute – febră, tuse, dificultăți de respirație, simptome asociate de regulă gripei, s-ar mai putea adăuga și conjunctivita, spun medicii americani.

Boala COVID-19 poate fi transmisă prin aerosolii care pătrund în conjunctivă, mucoasa care acoperă interiorul ploapelor, spun acestea. De aceea, conjunctivita, se poate adăuga celorlalte simptome COVID: pierderea mirosului și gustului, febra, tusea, durerile corporale.

Conjuctivita este un alt semn al coronavirusului, alături de cele existente – febră, tuse, dificultăți de respirație, simptome asociate de regulă gripei, spun medicii americani. Afirmațiile sunt făcute pe baza a două studii recente, publicate pe această temă.

Dacă până acum era recomandat să ne protejăm gura și nasul cu masca, iată că și ochii reprezintă o portiță de intrare a coronavirusului, avertizează medicii.

Text Cristina Dudău

Foto Shutterstock

octombrie 26th, 2020 by Dudau Cristina

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate