Obiceiuri nesanatoase prin care barbatii isi pun viata in pericol

Obiceiuri nesanatoase prin care barbatii isi pun viata in pericolLa fel ca femeile, asa dupa cum am prezentat in articolul anterior intitulat “Obiceiuri nesanatoase prin care femeile isi pun viata in pericol”, nici reprezentantii sexului tare nu se lasa mai prejos. Obiceiurile alimentare nesanatoase, consumul excesiv de alcool si tutun ii caracterizeaza si pe ei. Multe sunt obiceiurile pe care barbatii le au si prin care isi pun viata in pericol. In ideea de a mai diminua numarul problemelor de sanatate, am intocmit pentru voi o lista cu obiceiuri ce pot fi evitate.

 Fara controale medicale

In urma cercetarii efectuate de Men’s Health, s-a constatat faptul ca barbatii care trec pragul medicului sunt cu 20% mai putini decat femeile, in ciuda faptului ca au o viata mai scurta decat femeile si mai multe sanse de a muri de cancer. E drept ca vizita la medic este rareori o experienta placuta, insa diagnosticarea celor mai multe boli creste ratele de supravietuire, asa ca nu ignora simptomele si da o fuga la medicul tau.

Consum excesiv de alcool

Consumul excesiv de alcool este mult mai frecvent in randul barbatilor decat al femeilor si, in mod firesc, exista rate mai mari de decese si de spitalizari legate de consumul de alcool la barbati. Consumul excesiv de alcool altereaza starea de sanatate pe termen lung si duce la cresterea rapida in greutate. Pentru a-ti proteja sanatatea este important sa te mentii in limitele recomandate si sa bei cu moderatie.

Depresie

Per ansamblu, barbatii refuza sa vorbeasca despre sentimentele lor, sa-si exprime emotiile sau sa ceara ajutor. Probabil ca o consecinta a acestui fapt, barbatii sunt la fel de predispusi ca si femeile la depresie. Depresivii sunt de doua ori mai susceptibili sa recurga la abuzul de alcool si de droguri. Refuzul de eliberare a sentimentelor este la fel de daunator pentru sanatatea barbatilor ca si in cazul femeilor, ducand la cresterea riscului de atac de cord.

Mai mult stres

In timp ce barbatii si femeile sunt la fel de expusi stresului la locul de munca, potrivit unui sondaj pe 3.000 de muncitori din Medicash, barbatii au de patru ori mai multe sanse decat femeile sa-si ia o zi libera pentru a se relaxa si sunt de doua ori mai susceptibili sa apeleze la alcool pentru a face fata stresului. Stresul la locul de munca poate fi un factor important in dezvoltarea depresiei, a bolilor de inima si a accidentului vascular cerebral, de aceea este vital sa se caute o cale de rezolvare a acestor probleme.

Fara crema de soare

Desi cancerul de piele este cea mai comuna forma de cancer in Marea Britanie, mai multe studii au aratat ca foarte putini barbati isi dau cu crema pentru protectie solara. In urma unui studiu realizat in Franta, Germania, Spania si Marea Britanie, s-a constatat ca 52% dintre femei folosesc protectie solara, comparativ cu doar 37% dintre barbati.

 

Igiena precara

Nu te speli pe maini dupa ce ai fost la baie? Potrivit unui studiu realizat de American Society for Microbiology and the Soap and Detergent Association, unul din trei barbati NU se spala pe maini dupa ce a folosit toaleta. In plus, in urma unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la London School of Hygiene & Tropical Medicine, efectuat la statiile de benzina din Regatul Unit, s-a constatat ca doar o treime dintre barbati se spala pe maini cu sapun. Auch!

Dinti… “neperiati”

Potrivit unui studiu realizat de American Dental Association, doar 66% dintre barbati se spala pe dinti de doua ori pe zi, in comparatie cu 86% dintre femei. Mai mult decat atat, studiul publicat in Jurnalul de Parodontologie a aratat ca femeile merg de aproape doua ori mai frecvent la controalele dentare decat barbatii. Vestea proasta este ca gingivita poate creste riscul de boli de inima, de disfunctie erectila si chiar de dementa.

Consum excesiv de fast-food

Un studiu realizat de Pew Research Center a relevat faptul ca 47% dintre barbati mananca intr-un restaurant fast-food cel putin saptamanal, comparativ cu 35% dintre femei.

Text: Andreea Popescu