„Ordinul Divin”, in Romania: filmul care surprinde un fapt istoric incredibil despre femei

Stiai ca femeile nu au avut dreptul sa voteze in Elvetia pana in anul 1971? Ei bine, exact acest fapt istoric incredibil sta la baza filmului realizat de regizoarea si scriitoarea elvetiana Petra Volpe, lungmetraj care se va lansa in cinematografele din Romania pe 9 martie, cu sustinerea Tonica.ro in calitate de partener media.

Filmul produs de Zodiac Pictures a avut premiera internationala la renumitul Tribeca Film Festival din New York, unde a castigat Premiul pentru public, Premiul pentru cea mai buna actrita intr-un film international (Marie Leuenberger) si  Premiul Nora Ephron (pentru regizoarea si scenarista Petra Volpe), „pentru povestirea ei curajoasa si plina de compasiune, o cinematografie frumoasa, o caracterizare complexa a experientei feminine, o navigare perfecta atat a dramei cat si a comediei”, dupa cum a precizat juriul.O productie premiata

Filmul spune povestea Norei, o tanara sotie si mama care locuieste intr-un sat mic cu sotul si cu cei doi fii. Zona rurala elvetiana este neatinsa de marile schimbarile sociale aduse de miscarile din 1968. Nici viata Norei nu este afectata – ea fiind o persoana linistita si agreata de toata lumea,  pana cand incepe sa se lupte in mod public pentru drepturile femeilor de a vota.

Ordinul Divin – „The Divine Order” a luat numeroase premii, printre care Swiss Film Award 2017, Cel mai bun scenariu, Cea mai buna actrita in rol principal si  cel mai bun actor in rol secundar 2017, New York, Tribeca Film Festival, Nora Ephron Prize 2017, Cea mai buna actrita intr-un film de fictiune european,  Premiul Publicului, San Rafael CA, Mill Valley Film Festival etc.

De asemenea, a fost selectat in festivaluri precum Palm Springs International Film Festival, Castellinaria Festival internazionale del cinema giovane Bellinzona, Zagreb Film Festival, Vancouver International Film Festival, Filmfest Munchen, Sydney Film Festival, Tribeca Film Festival New York etc. Din distributia dramei fac parte Marie Leuenberger, Max Simonischeck, Marta Zoffoli, Nicholas Ofczarek si Sofia Helin, filmul fiind distribuit in Romania de CLOROFILM.

Text: Iulia Mirica