Partenera ta are un copil. Cum construiesti o relatie armonioasa cu copilul?

shutterstock 46602649Astazi, conceptul de familie este din ce in ce mai “erodat”. Nu mai este nimic nou sau nefiresc sa intalnim situatii in care un barbat formeaza un cuplu cu o femeie care are un copil din alta relatie, indiferent daca a fost o relatie legalizata printr-un act de casatorie sau nu.

Sunt multe femei care isi cresc copilul singure fiindca au rupt relatia cu tatal copilului, insa, la un moment dat, vor sa-si refaca viata personala si se implica intr-o relatie cu un nou partener. In mod sigur, in viata femeii, copilul va ramane in continuare prioritatea ei. E posibil ca femeia sa-si doreasca sa “integreze” noul partener in relatia mama-copil, incercand sa suplineasca lipsa tatalui biologic in ceea ce priveste educatia si cresterea copilului. Posibil, dar deloc usor de realizat.

E foarte important ca “partenera ta cu copil” sa-si doreasca cu adevarat sa ajungi sa faci parte din viata lor (relatia mama-copil) si tot atat de important este cat de mult “te incanta” pe tine si esti dispus sa accepti o astfel de pozitie. Pentru o femeie-mama, nu este foarte usor sa reconstruiasca o relatie cu un nou partener avand in vedere ca trebuie sa-si “imparta” cumva sentimentele de dragoste, sa se implice emotional. Sunt femei care nu tin cont de varsta pe care o au in momentul in care incheie o relatie si nici de varsta copilului si sunt capabile sa-si ia viata in maini si sa-si caute fericirea. Sunt femei care cred cu tarie in puterea de a merge mai departe.

Din punctul de vedere al multor barbati, o femeie fara copil poate constitui o partida mai “sanatoasa” decat una cu un copil, insa lucrurile nu sunt chiar asa. Daca femeia corespunde asteptarilor barbatului si invers, va exista atractie, sentimente si ambii parteneri se vor accepta cu tot ce au: defecte, calitati, vicii, inclusiv copil.

Daca esti un barbat implicat intr-o relatie cu o femeie care are deja un copil si iti doresti sa ramai alaturi de ea, e foarte important sa intelegi faptul ca mama copilului are nevoie sa depaseasca perioada divortului si, in acelasi timp, sa-si ajute copilul sa treaca si el peste acest moment. Doar o femeie echilibrata emotional se poate implica intr-o noua relatie si sa te accepte ca barbatul din viata ei. Pentru femeia-mama, stabilitatea psihica, fericirea si linistea copilului sunt cele mai importante lucruri fiindca, in acelasi timp, asta o “hraneste “ si pe ea, asa ca trebuie sa tii cont de asta. Trebuie sa faci in asa fel incat sa-i alungi posibilele ganduri de teama, vinovatie, tristete, dezamagire sau ingrijorare care s-ar putea infiltra in mintea femeii vizavi de cum va fi relatia ta cu copilul.

Incearca sa-i cunosti copilul. In functie de varsta si de sexul acestuia, afla ce-i place, ce-l distreaza, intra in “lumea” copilului, comporta-te cu afectiune si caldura, jucati-va impreuna. Fii plin de afectiune fata de partenera si arata asta copilului ori de cate ori ai ocazia pentru a te percepe ca un barbat “acceptat” de mama lui si care face parte din viata acesteia.

Analizeaza obiectiv situatia in care esti implicat si nu-l privi pe copil ca pe o corvoada pentru tine. Renunta la orice prejudecata si nu asculta sfaturile nimanui in privinta relatiei tale cu mama copilului. Poti sa ai surprize mai mari decat te astepti si sa te simti excelent intr-o astfel de relatie alaturi de o partenera care are un copil.

Asculta-ti sufletul si pastreaza-ti maturitatea!

 

Text: Vladimir Toma