Perfectionare medicala gratuita si acreditata EMC pentru medicii de familie ce acceseaza internetul

conferintaSocietatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) a lansat www.formaremedicala.ro, un portal de e-learning dedicat exclusiv medicilor de familie din Romania ce doresc sa se perfectioneze profesional prin intermediul unei suite de cursuri si informatii livrate online.

Dr. Rodica Tanasescu, Presedinte SNMF, a declarat in cadrul conferintei de presa tinute cu aceasta ocazie ca 2 din 3 medici de familie din Romania sunt dispusi sa acceseze online informatiile dorite, fie ca profeseaza in mediul urban sau rural. In plus, 60% dintre medicii de familie sunt dornici sa obtina credite EMC online, tendinta exprimata si la nivel international, unde se estimeaza ca, pana in 2016, medicii vor obtine jumatate din necesarul de credite prin cursuri livrate online.

 

Noul portal pune la dispozitia medicilor de familie module interactive de invatare elaborate de autori acreditati la Colegiul Medicilor din Romania, iar in urma promovarii examenelor online se obtin credite EMC, al caror numar este variabil. Pana la sfarsitul anului, in cadrul portalului vor exista cursuri din trei arii de patologie: respirator (BPOC – 18 lectii, astm – 12 lectii), dermatologie (acnee – 8 lectii, herpes – 12 lectii) si urologie (hipertrofia benigna de prostata – 16 lectii).