Persoanele care consuma carne rosie au un risc crescut de a face atac cerebral

-0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a35272Avem nevoie de proteine pentru a fi sanatosi, insa este important sa avem grija ce fel de proteine consumam, pentru ca anumite tipuri dintre acestea cresc riscul de a face atac cerebral. Intr-un studiu realizat pe parcursul a 20 de ani, cu 4000 de femei si barbati, cercetatorii au analizat impactul pe care il au diferite tipuri de proteine din mancare asupra sanatatii consumatorilor.

Astfel, au ajuns la concluzia ca cei care consuma carne rosie prezinta un risc crescut de a face atac cerebral, spre deosebire de cei care consuma carne de pui, de exemplu. Grasimea si fierul care se gasesc in carnea rosie, in special in cea de vita, ar putea fi responsabile pentru aceasta problema.

Barbatii care consuma mai mult de doua portii de carne rosie pe zi au un risc cu 28% mai mare sa faca atac cerebral, fata de cei care consuma doar o treime de portie de carne rosie pe zi. Femeile care mananca doua portii de carne rosie pe zi au un risc cu 19% mai mare de a face atac cerebral decat cele care consuma mai putin de jumatate de portie pe zi.

Riscul de a suferi un atac cerebral scade daca inlocuim proteinele din carnea rosie cu un alt tip, mai sanatos, intalnit in alimente precum nuci, pui sau peste.

 

Text: Bianca Badescu