Persoanele care lucreaza in spatii deschise de birouri, stresate si neproductive

shutterstock 21335701Persoanele care lucreaza intr-un spatiu deschis de birouri sunt expuse germenilor si stresului si, desi aceste tipuri de birouri par a fi o alternativa moderna, asa cum intalnim in toate organizatiile multinationale, nu sunt intotdeauna cea mai buna alegere. Un studiu publicat in Scandinavian Journal of Work, Environment and Health, arata ca oamenii care lucreaza in spatii deschise isi iau cu 62% mai multe zile libere fata de cei care lucreaza in spatii inchise si au propriile birouri, pentru ca se imbolnavesc.

De vina ar fi germenii care se imprastie mult mai repede intr-un spatiu deschis. Insa nu doar posibilitatea imbolnavirii creste.

Un alt studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Virginia State dar si din Carolina de Nord a indicat faptul ca angajatii devin mult mai putin motivati si nu mai au satisfactia jobului, si asta din cauza lipsei de intimitate. De asemenea, angajatii devin neproductivi deoarece sunt bruiati de conversatiile celor din jur. Zgomotul si temperatura sunt factorii cu cea mai mare putere de influenta. In plus, persoanele peste 45 de ani devin mult mai sensibile la zgomote. Ar trebui sa stii ca niciodata nu trebuie sa iti lasi mancarea pe birou, deoarece, in mediile de aproximativ 20°C, un anumit stafilococ poate cauza diaree de exemplu. Si nu mai amintim aici de faptul ca statul pe scaun ore intregi poate duce la aparitia diabetului de tip II, a obezitatii etc. Tu ce in fel de spatiu iti desfasori activitatea profesionala?

Text: Ruxandra Raica