Port de Bras, exercitii pentru un tonus muscular bun

Muzica relaxanta, elemente din dans si balet, miscari fluide, coregrafie frumoasa si un tonus muscular bun. Cam acestea ar fi elementele care, puse cap la cap, alcatuiesc clasa de Port de Bras. Acest tip de miscare se practica lent, contribuie la imbunatatirea autocontrolului si pune accentul atat pe conditia fizica, cat si pe cea psihica. Angajeaza in miscare toti muschii corpului, insa prin intermediul acestor exercitii, se acorda o atentie sporita bratelor, umerilor, soldurilor si picioarelor. Pentru a dovedi cele de mai sus, echipa Tonica TV a stat de vorba cu Ileana Rosu, instructor Port de Bras la Club Moving Otopeni, si va demonstreaza ca sportul este si trebuie sa fie un stil de viata, indiferent de intensitatea exercitiilor.Tonica TV: Din ce sunt inspirate exercitiile Port de Bras?

Ileana Rosu: Exercitiile Port de Bras sunt inspirate din miscari de balet, miscari de stretching, miscari de dans si presupun o coordonare foarte buna, conduc la dezvoltarea mobilitatii si dezvolta o stare psihica, dar si fizica mult mai buna.

Ce este diferit la clasa de Port de Bras, spre deosebire de restul exercitiilor de acest fel?

Diferit la clasa de Port de Bras este, in principal, muzica, miscarile pe care le folosim si starea pe care trebuie sa ne-o ofere la sfarsitul antrenamentelor. Muzica pe care o alegem este foarte importanta, cel putin pentru mine este esential ca muzica sa ma inspire, eu datorita muzicii creez ceea ce creez, simt si fac totul din suflet.

Care sunt beneficiile pe care le prezinta exercitiile Port de Bras?

Prezinta foarte multe beneficii atat pe plan fizic, cat si pe plan psihic, avem nevoie de o concentrare foarte buna, trebuie sa fim prezenti aici si acum in momentul in care executam aceste exercitii si cu siguranta la sfarsitul clasei vom avea o stare fizica si psihica foarte buna. Contribuie la imbunatatirea autocontrolului, folosim miscari dinamice, miscari fluide, miscari legate intre ele. Nu lucram mecanic.

Cine poate practica aceste exercitii?

Aceste exercitii sunt adresate tuturor persoanelor, atat femei, cat si barbati, atat persoanelor tinere, cat si celor mai in varsta. Eu, personal, recomand clasa de Port de Bras de doua ori pe saptamana, este suficient pentru a ne adapta corpul la acest tip de miscare si pentru a putea executa corect miscarile.

Exercitiile Port de Bras asigura un tonus muscular mult mai bun si, ca plus, ofera o stare fizica si psihica mult mai buna. Dupa parcurgerea coregrafiilor, veti simti o stare de relaxare si satisfactie, miscarile vor fi mult mai elegante, iar starea interioara va fi una foarte buna.

Text: Ruxandra Dumitrescu