Pregateste-ti corpul de plaja cu ajutorul exercitiilor Functional HIIT!

Daca vrei sa arzi caloriile intr-un timp scurt, sa iti pregatesti corpul de venirea verii, de plaja, atunci exercitiile Functional HIIT sunt mai mult decat potrivite. Functional HIIT este un antrenament functional, iar in timpul celor 60 de minute, vei invata sa imbini echilibrul, coordonarea, viteza, puterea si rezistenta. In timpul clasei se pot folosi si greutati care, impreuna cu greutatea fizica, reprezinta elementele de rezistenta. Printre beneficiile acestui tip de miscare se numara faptul ca durata de ardere a caloriilor poate depasi 24-48 de ore dupa antrenament. Adrian Borozan este antrenor Functional HIIT la Club Moving Bucuresti si ne-a dat mai multe detalii despre aceste exercitii.Tonica TV: Ce presupun exercitiile Functional HIIT?

Adrian Borozan: Functional HIIT este un antrenament in care lucram cu greutatea corporala pe intervale de intensitate, un antrenament pe care il putem implementa usor, nu consuma foarte mult timp, iar rezultatele sunt rapid vizibile.

Care sunt beneficiile acestor exercitii?

Beneficiile sunt multiple. In primul rand, arderea calorica foarte mare fara scaderea masei musculare. In momentul in care vrem sa slabim foarte mult, facem greseala de a scadea si din masa muculara, odata cu raportul caloric din alimentatie. In antrenamentul HIIT nu intampinam aceasta problema deoarece, odata cu arderea caloriilor, se lucreaza foarte intens si partea musculara si atunci avem o mentinere a masei musculare.

Care sunt grupele musculare pe care le lucreaza aceste exercitii si de cate sedinte avem nevoie pentru ca rezultatele sa se vada?

Asa cum ati vazut, in timpul antrenamentului lucram absolut toate grupele musculare, de la cele mai mari la cele mai mici, putem tonifia toate grupele musculare, nu sarim peste niciuna, iar pentru a avea un rezultat foarte bun, nu avem nevoie de foarte mult timp, 10-15 minute lucrate intens de trei ori pe saptamana ar fi suficient. Dar sa nu ne culcam pe o ureche, avem nevoie si de o alimentatie corecta.

Sunt aceste exercitii recomandate pentru a ne pregati corpul de plaja?

Categoric, da, este o tonifiere extrem de puternica, grupele musculare nu sunt neglijate.

Avem nevoie de o pregatire fizica in avans?

Nu neaparat. Daca veniti la o sala de high-intensity interval training, nu inseamna ca instructorul „pune biciul pe voi”, ci trebuie doar sa incercati sa va depasiti limitele la fiecare antrenament. Media maxima de varsta poate fi catalogata in jurul a 50 de ani.

Asadar, daca iti doresti un corp tonifiat la inceput de vara, daca vrei sa atragi toate privirile de pe plaja, atunci da o fuga la Club Moving din Bucuresti si antreneaza-te intens alaturi de Adrian Borozan.

Text: Ruxandra Dumitrescu