Preia initiativa la serviciu!

Daca vrei sa evoluezi profesional, nu este suficient sa te prezinti la munca si sa bifezi indeplinirea sarcinilor pana la sfarsitul programului. Este nevoie de mai mult de atat, trebuie sa preiei initiativa si sa depasesti asteptarile angajatorului!Gaseste solutii problemelor dificile

Atunci cand la locul de munca apare o problema ce pare fara solutie, calea usoara ar fi sa te dai batut si sa o pasezi altcuiva. Calea cea mai buna insa este sa o infrunti, sa cauti solutii, sa te informezi si sa incerci sa gasesti o rezolvare.

Dezvolta-ti abilitatile

Este important sa iti dezvolti si sa iti rafinezi abilitatile tot timpul. Un om care evolueaza este un om care invata constant si isi creeaza singur provocari. Mergi la cursuri si workshopuri, informeaza-te constant, lucreaza cu tine si transforma-ti punctele slabe in puncte tari! Acest lucru iti va da incredere in tine si te va pregati pentru oportunitatile care ar putea sa apara in cariera.

Femei vs barbati: de unde apar diferentele in profesie

 

Adauga valoare locului de munca

Preia initiativa si fa ceva care va ajuta compania sa atinga un obiectiv important. Ai observat un lucru care ar putea duce la cresterea productivitatii la locul de munca? Nu tine ideea pentru tine, spune-o mai departe si lupta-te pentru a o pune in practica.

Fa mai mult decat ti se cere

Daca vrei sa fii exceptional, trebuie sa te comporti ca atare. Sa faci doar ceea ce ti se cere si sa iti indeplinesti sarcinile este ceva normal, dar acest lucru nu te va ajuta niciodata sa te diferentiezi. Incearca sa faci mereu ceva in plus. Iar cel mai important este sa te concentrezi pe ariile in care stii ca poti avea rezultate vizibile.

Pune intrebari

Daca nu stii ce se petrece in jurul tau, nu vei observa oportunitatile. Incearca sa observi cat mai mult din ceea ce se petrece la locul de munca si sa pui intrebari. Apoi analizeaza situatiile pe care le vezi, acest lucru te va ajuta sa vii cu idei.

Apara-ti ideile

Ai facut ceva in care crezi cu adevarat? Atunci nu te lasa demotivat de critici. Atunci cand ai toate argumentele pentru a demonstra ca ideea ta este buna, convinge-i si pe ceilalti. Gaseste mereu cea mai buna cale de a-ti promova ideile.

Dezvolta-ti increderea in tine

Uneori nu este important doar sa ai idei bune si sa ai initiativa, conteaza si modul in care le prezinti. Atunci cand cineva emana incredere in sine, ceilalti ii vor accepta mai usor ideile. Concentreaza-te asupra punctelor tale tari si dezvolta-le. Studiaza-ti gesturile, tonalitatea si postura atunci cand prezinti o idee, pana ajungi la punctul in care sa fii increzator si sa transmiti asta.

Recunoaste oportunitatile

Oportunitatile pot aparea la fiecare pas, iar cei care avanseaza sunt persoanele care stiu sa le recunoasca. Analizeaza situatiile care apar si gandeste-te care ar fi oportunitatile tale de crestere in contextul respectiv. Facand acest exercitiu constant, incet, incet, vei gasi raspunsurile, iar in timp acest lucru iti va intra in obisnuinta. Astfel ca, atunci cand va aparea sansa sa iti demonstrezi abilitatile profesionale, vei stii sa profiti de ea.

Vrei sa afli care sunt cele mai eficiente tehnici de diminuare a stresului la locul de munca? Click AICI!

Text: Bianca Badescu