5 lucruri care te împiedică să promovezi în carieră. Ce spune expertul

Discuţiile despre promovarea în carieră şi măririle de salariu pot fi un pic stânjenitoare, mai ales când trebuie să vorbeşti despre tine. De multe ori se întâmplă să consieri că meriţi mai mult decât ceea ce ţi se oferă la job. Acesta este momentul în care trebuie să verifici ce-l opreşte pe şeful tău să te avanseze.

Un expert în cariere a descoperit cinci motive care te pot împiedica să avansezi profesional.1.     Exagerezi cu munca

Statul peste program în faţa calculatorului şi mâncatul în faţa ecranului îţi par cunoscute? Atunci e clar că exagerezi cu munca. Expertul în cariere spune că dacă ne dăm interesul să lucrăm mai mult şi să dăm mai mult randament la job, se pot întoarce împotriva noastră. Ajungem să devenim irascibili şi prea dependenţi de viaţa noastră profesională. În astfel de situaţii devenim mai stresaţi şi mai anxioşi, iar randamentul va începe, de fapt, să scadă. 

Scade stresul provocat de job şi dormi mai bine cu ajutorul suplimentelor de la Naturalis.

2.     Nu te faci îndeajuns de vizibilă

Dacă păstrezi doar pentru tine lucrurile măreţe pe care le faci pe anumite proiecte, nu te va ajuta să avansezi. Ba mai mult, s-ar putea ca altcineva să-şi asume meritele tale şi să avanseze înaintea ta. Ai grijă, totuşi, nu încerca să-ţi expui meritele pentru care ai muncit mult cu aroganţă.

3.     Eşti neatentă

Atenţia şi concentrarea este foarte importantă în orice job. Experţii nu spun că ar trebui să te bagi peste discuţiile altora sau să dai multe email-uri obositoare, ci că trebuie să ai răspunsul la tine de fiecare dată când eşti întrebată. Răspunde prompt şi coerent la orice întrebare care ţi se adresează, indiferent că este live sau pe mail. Un alt obicei pe care ar trebui să ţi-l formezi este ca înainte de a răspunde la emailuri, reciteşte-le şi reformulează-le de cel puţin trei ori, abia apoi apasă “SEND”.

4.     Sociabilă, dar nu prea…

Ştiu, bârfele de la birou sunt foarte tentante, însă dacă asişti prea mult la ele şi vii cu prea multe “informaţii” s-ar putea să fii “luată în vizor” de către şef. Poţi să fii sociabilă şi dacă nu aduci în discuţie numele colegilor sau managerilor tăi, mai ales dacă aceştia nu sunt de faţă. Pentru a evita problemele cu alte persoane, vorbeşte despre hobby-uri, despre călătorii sau despre diferite reţete.

5.     Eşti prea sigură pe job-ul pe care îl ai

Expertul spune că niciodată nu e bine să ne culcăm pe o ureche când vine vorba de un job. Chiar dacă suntem sigure pe aptitudinile pe care le avem şi simţim că momentul avansării se apropie, ar trebui, totuşi, să mergem şi la alte interviuri de angajare, nu neapărat pentru a schimba job-ul, ci pentru a verifica dacă ne-am putea adapta şi în alte domenii. …Şi, până la urmă, nu ai de unde să ştii, poate primeşti o ofertă mai bună care te va face să te reorientezi în carieră 😉

Citeşte şi: “Cum să creşti productivitatea atunci când lucrezi de acasă”

Text: Bettina Cristea

Photo: Freepik