Probioticele in tratamentul cu antibiotice

 Probioticele in tratamentul cu antibioticeTratamentele cu antibiotice dincolo de beneficiile pe care le aduc produc dezechilibre grave asupra florei intestinale, strat natural de bacterii benefice pentru organism ce are rol in functionarea tubului digestiv si in pastrarea imunitatii organismului. Pentru prevenirea aparitiei efectelor adverse de acest tip se recomanda administrarea antibioticelor impreuna cu probioticele.

Biotics este un produs probiotic care contine Lactobacillus acidophilus si Bifidobacterium, doua dintre tulpinile probiotice cele mai frecvent intalnite in flora intestinala sanatoasa si se prezinta atat sub forma de capsule adresate adultilor – Biotics, cat si sub forma de plicuri cu pulbere pentru copii – Biotics Baby.

Dupa un tratament cu antibiotice timp de 5-10 zile, flora intestinala se reface intr-un interval indelungat, putand determina tulburari digestive. Probioticele sunt culturi vii de microorganisme, din anumite specii care traiesc in mod natural in colon si care sunt folosite in industria farmaceutica.

noiembrie 9th, 2010 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate