Recicleaza intr-un mod creativ si distractiv

shutterstock_25439788

Un nou teren de joaca pentru adulti, reciclarea! Te-ai intrebat vreodata ce ai putea face dintr-o sticla de plastic goala sau dintr-un simplu tricou vechi? Sugestiile noastre cu siguranta iti vor capta interesul si iti vor dezvolta latura creativa!

Practic, aproape orice obiect din casa noastra poate fi util chiar si dupa ce acesta si-a pierdut functionalitatea initiala. Multi dintre noi avem laptopuri sau telefoane vechi stricate? In loc sa le vindem pentru un profit minim, le putem recicla! Bateriile vechi, ambalajele de aluminiu, mobila deteriorata si chiar aparatura electronica nefolositoare pot redeveni utile odata ajunse in procesul de reciclare.

Fie ca folosesti un centru local de reciclare sau pur si simplu o alta varianta, nu a fost niciodata mai usor sa obtii deseuri menajere transformate inapoi in materii prime utile. Si pana la urma de ce sa irosim cand putem multiplica si transforma? Haideti sa incepem sa transformam “gunoaiele” in lucruri utile si nu numai, mai pe scurt, haideti sa reciclam!

Iata cateva sugestii care sunt convinsa ca o sa-ti schimbe viziunea de pana acum!

  • Tricouri vechi

Ia o pereche de foarfece si taie gulerul tricoului, trasand mai intai, cu un creion, o linie subtire, pentru a fi taiat drept.   

Incearca sa decupezi manecile prin interiorul cusaturii. Baza tricoului se coase la o masina de cusut, nu inainte de a-l intoarce pe dos, apoi, surpriza! Tocmai ce ai reusit sa iti creezi propria geanta/sacosa.

  • Sticle de plastic

Taie gatul unei sticle si apoi infasoara o sfoara colorata pe ceea ce iti ramane. Ce ai obtinut? O minunata vaza pentru flori. De asemenea, putem realiza prin aceeasi metoda prezentata mai sus suporturi pentru creioane, pensule, sau pur si simplu un obiect de design interior.

Lampile facute din sticlele de plastic, pictate initial, arata mai bine decat ti-ai fi putut imagina! Nu trebuie decat sa taiem fundul unei sticle goale de plastic apoi sa introducem un led in interior si lampa este gata! Poti incerca sa aplici leduri colorate, efectul este unul foarte frumos.

  • Mozaic

Fa-ti un obicei ca, de acum incolo, nicio farfurie, pahar sau cana sparta sa nu mai ajunga la cosul de gunoi! Poti realiza cu cioburile sparte mozaicuri superbe, aplicate pe marginea oglinzilor, poti realiza rame pentru fotografii unicat samd. Totul depinde de cum iti pui imaginatia la contributie, asa ca nu ezita  sa reciclezi, poti obtine obiecte diferite, utile, pe care iti lasi amprenta.

 

Text: Raluca Bataiosu