Remedii naturale pentru cel mai des intalnite afectiuni ginecologice

-0a0shutterstock_17625060Tulburarile menstruale, cele de ovulatie, care duc la infertilitate, dar si durerile dinainte de menstruatie apar din cauza dereglarilor hormonale. Tratamentele hormonale nu sunt lipsite de riscuri, de aceea multe femei se feresc sa apeleze la ele. Exista insa si remedii din plante sau homeopate care pot ajuta la restabilirea echilibrului hormonal in corp si care ne pot scapa de cele mai frecvente tulburari ginecologice.
Cele doua plante-minune pentru afectiuni ginecologice

 

Cretisoara si branca ursului sunt doua plante recunoscute pentru ajutorul lor extraordinar in tratarea diverselor afectiuni femeiesti. Cretisoara sau Iarba Maicii Domnului este eficienta in tratamentul chisturilor ovariene (se fac cure incepand de la jumatatea ciclului menstrual), al tulburarilor de premenopauza (se fac cure de 3 luni cu extract hidroalcoolic de cretisoara), in tratarea infertilitatii (se fac cure de cate 3 luni cu pulbere de cretisoara) dar si atunci cand suferim de dureri in timpul menstruatiei (curele incep de la jumatatea ciclului menstrual) sau cand avem menstruatie abundenta (curele se fac in timpul menstruatiei).

Branca ursului este planta-minune, folosita in special in tratarea infertilitatii. Este renumita pentru ca a ajutat multe femei care nu reuseau sa ramana insarcinate. Branca ursului este eficienta si pentru reglarea ciclului menstrual (se fac cure de cate 2 saptamani), dar si atunci cand vrem sa prevenim instalarea menopauzei premature.

Aceste plante se gasesc sub mai multe forme: pulbere, extract hidroalcoolic, comprimate sau ceaiuri. Tratamentul trebuie adaptat in functie de tulburarea de care suferim, de simptomele pe care le avem si de raspunsul pe care il are corpul nostru la tratament.

 

Remedii homeopate pentru afectiuni ginecologice

 

Tratamentele homeopate se bazeaza pe stimularea procesului natural de vindecare al organismului si nu sunt incompatibile cu tratamentele clasice cu medicamente, ci se pot administra si in paralel. Remediile homeopate se bazeaza pe utilizarea substantelor naturale de origine vegetala, animala sau minerala.

 

Pentru durere in timpul menstruatiei (dismenoree): Lachesis (veninul unui sarpe din America de Sud), Colocynthis (castravete amar) si fosfat de magneziu. Multe femei se confrunta cu tot felul de simptome suparatoare in timpul menstruatiei: dureri de cap si in zona abdominala, greutate in pelvis, bufeuri, iar acestea pot fi tratate cu Lachesis care este un remediu homeopat. Cand spasmele sunt insa foarte puternice, incat ajungi sa stai ghemuita de durere, tratamentul cu Lachesis poate fi completat cu fosfat de magneziu si Colocynthis.

 

Pentru dereglari ale ciclului menstrual: Arnica, Gelsemium (iasomie galbena) si Pullsatila (Deditel). Daca suferi de intarzieri ale menstruatiei din cauza stresului, remediul care te poate ajuta este Gelsemium, iar daca ai intarzieri cauzate de un soc fizic, incearca Arnica. Pentru ciclu neregulat, cand lung, cand scurt, incearca Pullsatila. In general, se administreaza cate 2 granule din aceste remedii de 3 ori pe zi, insa pentru un tratament adaptat nevoilor tale, consulta medicul homeopat.

Am auzit multe femei de-a lungul timpului incantate de rezultatele obtinute cu ajutorul acestor tratamente naturale in rezolvarea problemelor ginecologice cu care se confruntau. Tu ai incercat vreodata un astfel de tratament?

 

Text: Bianca Badescu