Responsabilitatea sociala – o investitie sigura

0a0a0aIMG_7802Educatia este pasaportul social al unui copil. Privat de educatie, copilul va ramane la marginea societatii, pe care nu o va putea intelege niciodata. Un copil fara scoala reprezinta o drama individuala.  Tocmai de aceea, companiile private din Romania au ales sa finanteze programele de integrare-reintegrare scolara a copiilor care au abandonat scoala sau care sunt in risc de abandon, din cauze, cel mai adesea, economice.

In primele zece luni ale anului 2011, Salvati Copiii Romania a beneficiat de suma de 510.000 euro, provenita din sponsorizari ale sectorului privat.

 

0a0a0aIMG_7790Programul de reintegrare sociala si scolara a copiilor aflati in situatii vulnerabile a inceput in anul 2001, cu sprijinul sectorului privat (strangerea de fonduri organizata prin Festivalul Brazilor de Craciun) din Romania. Peste 13.700 de copii au beneficiat de integrare in sistemul educativ (A doua sansa) si de suport educational, social si juridic pentru a nu abandona scoala (Scoala dupa scoala). Si in acest an, editia Festivalului Brazilor de Craciun va contribui la sustinerea sistemului educational din Romania.

 

Ca o recunoastere a eforturilor sustinute pe care Salvati Copiii le-a facut pentru reintegrarea scolara a copiilor din comunitati defavorizate, in anul 2010, Fondul Social European a aprobat un proiect care prevede extinderea programului educational in 32 de judete ale tarii, numarul centrelor care ofera servicii educationale ajungand la 43.

 

La editia din 2010, brazii creati de 18 designeri romani, carora li s-au adaugat cei realizati de copiii de la Mark Twain International School, Scoala Europeana, Salvati Copiii Timisoara si Salvati Copiii Romania, au fost licitati contra sumei totale de 274.490 de 0a0a0aIMG_7800euro.

 

Designerii romani care au creat un bradut original pentru aceasta editie a Festivalului Brazilor de Craciun sunt: Venera Arapu, Wilhelmina Arz, Cristina Batlan, Claudia Castrase, Alexandru Ciucu, Lena Criveanu, Rhea Costa si Malvina Cervenschi, Kristina Dragomir, Alexandru Ghildus si Mihnea Ghildus, Mihaela Glavan, Philippe Guilet, Adelina Ivan, Irina Marinescu, Rita Muresan, Ioan Nemtoi, Carmen Ormenisan, Oxette, Stephan Pelger, Cristian Samfira, Mirela Stelea, Salvati Copiii, Iris Serban, Agnes Toma, Ana Wagner, Isabela Walter. Luana Ibacka si Dj Wanda creeaza, de asemenea, brazi pentru editia 2011.

 

Text: Andreea Popescu