„Rock’n Roll, Baby!” cu Directia 5

O seara rece si deloc prietenoasa de sfarsit de octombrie s-a transformat intr-una calda, arpoape fierbinte, instelata, cu multa voie buna si muzica de calitate. Pe 31 octombrie a avut loc la Sala Palatului concertul formatiei Directia 5, un concert plin de surprize, ocazie cu care s-a lansat si discul „Rock’n Roll, Baby!”. Una dintre melodiile de pe acest disc, cantata alaturi de Lidia Buble, beneficiaza deja si de un videoclip. De-a lungul concertului, trupa Directia 5 a cantat atat melodii mai noi, cat si melodii mai vechi si consacrate.

 Directia 5 de-a lungul anilor

Secretul longevitatii trupei Directia 5 sta in munca si in profesionalismul baietilor. Trupa a luat fiinta in anul 1991 si a abordat, de-a lungul timpului, mai multe genuri muzicale, printre care rock alternativ, electronic-rock etc. Pentru cei care nu-i cunosc pe membrii trupei, desi ne indoim ca ar fi foarte multi, acestia sunt: Marian Ionescu (pian & chitara bass), Cristi Enache (voce), Marius Keseri (tobe), Nicu Damalan (chitara), Carmin Ionescu (chitara bass), Toni Seicarescu (voce). In formula aceasta, Directia 5 ajunge la inimile ascultatorilor de fiecare data, iar fiecare melodie reprezinta o noua surpriza.

 

O seara de poveste la Sala Palatului

Toti cei prezenti au ales sa renunte la a petrece seara de Halloween in stil american pentru a fi alaturi de Directia 5. O seara reusita spunem noi, incununata de emotii, iubire, amintiri, nostalgie, regrete… toate tesute pe acorduri armonioase, saruturi si strangeri de maini. In deschiderea concertului, a cantat trupa Coco, iar Directia 5 a urmat imediat cu melodia „Mai e ceva neimportant”. Seara a continuat in acelasi mod, pe acorduri vesele, interesante, cu jocuri de lumini si un public ce aplauda frenetic. Directia 5 a reusit sa ridice toata sala in picioare si sa-i faca pe cei prezenti sa fredoneze versurile unora dintre cele mai cunoscute melodii.

 

„Forever love” – Directia 5 si Lidia Buble

Baietilor de la Directia 5 li s-a alaturat pe scena Lidia Buble. Bucle blonde in vant, rochie de tul alb-albastruie si o voce superba. Asa s-a prezentat Lidia in fata publicului. Emotia din glasul ei s-a simtit de cum a inceput sa cante. A mai revenit pe scena de-a lungul serii pentru a mai interpreta si alte melodii. Una peste alta, Sala Palatului a fost plina, din toate colturile au rasunat melodiile semnate Directia 5, iar cei prezenti au promis ca vor mai reveni si la urmatorul concert. I-am intervievat si noi pe Cristi Enache si Marius Keseri inaintea concertului si am aflat pentru voi cateva dintre secretele formatiei cu… directie.

 

Text: Ruxandra Dumitrescu