Rodia, fructul care protejeaza inima

Rodia-fructul-care-protejeaza-inimaDaca va plac rodiile, atunci avem vesti foarte bune. Consumul acestor fructe ar putea reduce pagubele produse de mancarea tip junk-food.

Un supliment ce contine extract de rodie ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange, un pas esential in minimizarea riscului aparitiei infarctului si accidentului vascular cerebral. Endoteliul este foarte important deoarece elibereaza substante care controleaza expansiunea si contractia vaselor de sange.

Deteriorarea endoteliului poate fi primul pas catre ateroscleroza – rigidizarea arterelor duce la aparitia atacului de cord si accidentului vascular cerebral. Imbogatirea dietei cu polifenoli din rodie contribuie la prevenirea si intarzierea disfunctiilor endoteliale. In plus, sucul de rodie scade tensiunea arteriala si reduce nivelul hormonilor de stres. Rodia este unul dintre cele mai cultivate fructe in trecut, un simbol al fertilitatii, mortii si eternitatii. Pulpa este ingredientul principal al siropului grenadine.

 

Text: Ruxandra Raica