Rodia, fructul care protejeaza inima

Rodia, fructul care protejeaza inimaDaca va plac rodiile, atunci avem vesti foarte bune. Consumul acestor fructe ar putea reduce pagubele produse de mancarea tip junk-food.

Un supliment ce contine extract de rodie ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange, un pas esential in minimizarea riscului aparitiei infarctului si accidentului vascular cerebral. Endoteliul este foarte important deoarece elibereaza substante care controleaza expansiunea si contractia vaselor de sange.

Deteriorarea endoteliului poate fi primul pas catre ateroscleroza – rigidizarea arterelor duce la aparitia atacului de cord si accidentului vascular cerebral. Imbogatirea dietei cu polifenoli din rodie contribuie la prevenirea si intarzierea disfunctiilor endoteliale. In plus, sucul de rodie scade tensiunea arteriala si reduce nivelul hormonilor de stres. Rodia este unul dintre cele mai cultivate fructe in trecut, un simbol al fertilitatii, mortii si eternitatii. Pulpa este ingredientul principal al siropului grenadine.

 

Text: Ruxandra Raica

octombrie 16th, 2013 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate