Scapa de depresie! Be happy!

1a2aashutterstock_37188775In sezonul rece, nu te lasa doborata de depresie, ci combate aceasta afectiune frecventa in acest anotimp prin metode naturale!

Micsorarea numarului de ore in care lumina naturala iti infuzeaza creierul cu serotonina, facandu-te sa te simti mai fericita, contribuie in mod direct la depresia de toamna sau tulburarea afectiva sezoniera. Exista, totu[i, plante si remedii naturale care te ajuta sa treci mai usor peste acest sezon, pastrandu-ti zambetul pe buze si gandurile optimiste.

Sport si ceaiuri caldute

Chiar daca zilele scurte te indeamna sa leneve[ti in fata televizorului, motiveaza-te sa fii mai energica si incepe sa practici un sport. Daca nu-si place sa alergi pe banda sau sa exersezi pe bicicleta eliptica, exista si alte metode inedite de a face miscare, ce te pot ajuta sa cunosti oameni noi, cu interese similare: dansuri latine, escalada pe panou, patinaj pe gheata… Poate ti se pare greu sa te mobilizezi, dar gandeste-te ca, potrivit unui studiu realizat in Kentucky, 30 de minute de sport la fiecare doua zile reduc stresul, depresia si anxietatea. Parca motivatia de a face sport Iti face simtita prezenta, nu-i asa?

In formele usoare si moderate ale depresiei, suplimentele si ceaiurile din plante sunt esentiale pentru o stare de bine, fara efectele secundare ale medicamentatiei specifice. Un ceai caldut inainte de culcare te ajuta sa iti relaxezi musculatura, sa iti pui gandurile in ordine si sa combati delicat, dar eficient, simptomele depresiei.

1a1aupnlbofzAtitudine tonica si pozitiva

Cand gandurile negative isi fac loc in mintea ta, inlocuieste-le imediat cu unele optimiste si incearca sa vezi intotdeauna partea plina a paharului. In loc sa te gandesti ore in sir ca lucrurile nu sunt tocmai roz in viata ta, preia controlul si actioneaza! La inceputul acestui an, cercetatorii australieni au publicat un studiu conform caruia persoanele optimiste sunt mai sanatoase si au un risc mai scazut de a suferi de boli cardiovasculare sau de alte afec]iuni decat cele care se lasa coplesite de probleme.

Antreneaza-ti mintea prin gandire pozitiva, fii mereu activa si implicata in ceea ce faci, iar impreuna cu efectele binefacatoare ale remediilor naturale pe care si le-am prezentat vei reusi sa treci prin sezonul rece cu zambetul pe buze!

 

Text: Raluca Mateescu