Damian

Semnificația numelui Damian este de „a controla”. În primii ani de viață trebuie să învețe echilibrul pentru că la maturitate nu va putea controla tot și pe toți. Lecția sa de viață este să învețe că poate controla ceea ce ține de el restul, trebuie să accepte.

Îți venim în sprijin și îți spunem totul despre el, de la semnificația numelui Damian și ce îi aduce vibrația numelui pentru a putea colabora cu el în condiții cât mai bune.

Ce semnificație are numele Damian?

Semnificația numelui Damian este de „a controla” sau a „îmblânzi” și, uneori, se poate controla alteori, încearcă să-i controleze pe alții. Altfel, are capacitatea de a se controla foarte bine în diferite situații și este disciplinat.

Totuși, de la un popor la altul, de la o religie la alta semnificația numelui Damian poate să difere.

Sfântul Damian a fost printre primii martiri ai creștinismului, prin secolul al III-lea, și unul dintre importanții Sfinți Bisericii Ortodoxe iar semnificația numelui Damian este asociată și ideii de sacrificiu. Damian este și omul capabil de sacrificiu pentru binele familiei, de exemplu.

În Islamism numele este asociat cu „rahma” un concept care înseamnă „compasiune” și „milă”. În Coran este menționat ca unul dintre cele 99 de nume ale lui Allah. Profetul Muhammad a dat semnificația numelui Damian când a spus că acesta este „milos și compasiv față de semenii săi”. În Budism, Damian este asociat ideii „kuruma” și are aceeași semnificație legată de compasiune.

Cei care poartă numele Damian sunt serbați, anual, pe 1 noiembrie când Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinții doctori fără de arginți Cosma și Damian.

Originea numelui Damian

Semnificația numelui Damian își are rădăcina în numele grecești Damiands, Damas sau Damasias care au la bază formațiunea „dama” provenind de la verbul „damno” care se traduce prin „a îmblânzi”, „a domestici” sau „a controla”. Damian are, totodată, legături cu numele „Damia” care a fost zeița fertilității la greci.

Legătura cu creștinismul este una importantă. Sfântul Damian a fost un medic și martir creștin iar de aici, numele a fost răspândit în Europa și, semnificația numelui Damian a fost, ușor, schimbată.

Astăzi, și-a pierdut din popularitate, dar a rămas un nume cu o fonetică plăcută astfel că, dacă părinții încă aleg acest nume pentru băieți, dincolo de semnificația numelui Damian, numele are o vibrație foarte bună.

Trăsăturile de caracter ale persoanelor care poartă numele Damian

Damian sare în ajutorul oricui pentru că prin semnificația numelui Damian poate îmblânzi agitația emoțiilor dintr-o situație neplăcută. În copilărie este spontan și, își păstrează această atitudine și la maturitate. Iubește armonia și tinde să ajungă în echilibru.

Părinții trebuie să aibă grijă cum îl ghidează pentru a nu deveni prea emotiv și pentru a nu cădea în extrema agitației interioare. Semnificația numelui Damian împreună cu vibrația îl pot ajuta să se controleze.

La maturitate, este bărbatul binevoitor, familist și tandru. Totuși, are momente când se străduiește atât de tare să aducă armonia și liniștea în familie încât poate deveni enervant.

Semnificația numelui Damian și vibrația îl dezechilibrează, uneori în gestionarea timpului și organizarea gândurilor și acțiunilor, când devine agitat și ia decizii proaste, după care tot el este supărat.

Semnificația numelui Damian în numerologie

Vibrația și semnificația numelui Damian se pot completa, dar în unele aspecte se încurcă. Ce bine că Damian tinde să să se controleze prin ambele!

Fiecare literă a alfabetului poartă energia unei cifre de la 1 la 9 iar pentru a calcula vibrația lui Damian, se procedează astfel:

DAMIAN= 4+1+4+9+1+5= 24   se adună 2+4= 6

Iubește starea de bine, armonia și liniștea astfel că are tendința de a controla totul. Semnificația numelui Damian îl incită la control și o face cu cele mai bune gânduri, dar nu toată lumea acceptă asta. Damian trebuie să înțeleagă că nu poate controla pe altul ci doar ceea ce ține de el căci dacă nu face asta numai liniște și armonie nu va avea.

Pentru armonie, doar așa, ca discuție, nici nu-și dă seama, dar este cam bârfitor iar asta a putea să-i aducă dispute. Toate aceste aspecte pe care nu le controlează favorabil, îl fac să fie nesigur. Iată că aici îl încurcă semnificația numelui Damian chiar dacă nu face nimic cu rea intenție.

Vezi si alte nume cu D