Diana

Dacă ești în căutarea unui nume pentru fetița ta și vrei să afli semnificația numelui Diana, citește în continuare. Diana are caracteristici de care un om se poate bucura pe parcursul vieții și o conexiune aparte cu natura și Divinitatea.

La maturitate, persoanele cu numele Diana se vor bucura de o personalitate puternică și pozitivă, aspecte ce le vor ghida pe drumul cel bun.

Pentru a-ți face alegerea numelui mai ușoară, îți aducem informații despre semnificația numelui Diana, originea, vibrația numerologică și, mai ales, despre cum este Diana.

Ce semnificație are numele Diana

Semnificația numelui Diana este extrem de importantă, căci are rădăcini în mitologia greacă, provenind de la termenul latin „diviana” care înseamnă Divinitate. Diana iubește natura și omul.

Numele Diana este asociat zeiței Artemis, zeița naturii, a fertilității, iar în mitologia romană, zeița Diana este zeița Lunii, cea care ocrotea vânatul și pădurile. Nu este de mirare că, prin semnificația numelui, Diana este o adevărată iubitoare și ocrotitoare a naturii.

Importante personalități ale lumii au purtat numele acesta și au scos în evidență semnificația numelui Diana prin acțiuni și implicare socială; cel mai bun exemplu este Prințesa Diana.

Originea numelui Diana

Numele Diana are origini în termenii grecești: „dios” și „divios” care înseamnă „Zeus” și „Cer”. De aici, o nouă legătură cu semnificația numelui Diana.

Numele Diana nu a fost prea des întâlnit până în anii 1800 în Anglia și a fost adus de francezi (Diane), cu referire la zeița Virgina pentru că îi inspira pe poeții și dramaturgii acelor vremuri.

În 1941, Diana a fost în top 100 cele mai frecvente nume de fete și a fluctuat în topuri, însă, la scurt timp de la căsătoria Prințului Charles cu Diana Spencer, alegerea acestui nume a urcat în preferințe; prințesa Diana a fost una dintre cele mai iubite femei din lume.

Este un nume destul de des întâlnit și în România și trebuie să recunoaștem că semnificația numelui Diana este recunoscută în caracteristicile pe care femeile cu acest nume le afișează.

Trăsăturile de caracter ale persoanelor care poartă numele Diana

Pentru că semnificația numelui Diana prezintă multe calități, află că persoana cu acest nume este femeia puternică și sigură pe sine.

ste o persoană cu o latură intuitivă dezvoltată care recunoaște semnele minciunii și ale trădărilor și trebuie să știi că nu le tolerează.

În copilărie, este fetița care scoate în evidență foarte bine semnificația numelui Diana; copiii cu numele Diana sunt pozitivi și optimisti, aspecte pe care părinții ar fi bine să le încurajeze. Mereu veselă, în căutarea aventurii și nimic nu o bucură mai tare decât activitățile în natură.

Este o persoana carismatică, ușor agitată, neliniștită, care lasă impresia de iresponsabilitate, deci poate că nu va fi pe podium în privința studiilor, însa este înzestrată cu alte calități. Dincolo de semnificația numelui Diana, vibrația lui aduce multă activitate, inițiativă și creativitate.

Semnificația numelui Diana în numerologie

2 este cifra Dianei iar această vibrație numerologică vine să contureze semnificația numelui Diana.

Fiecare literă a alfabetului are asociată o cifră de la 1 la 9, astfel că se vor aduna cifrele fiecărei litere până este obținută o singură cifră; excepție fac numerele maestre 11 și 22.

DIANA = 4+9+1+5+1= 20    se adună 2+0= 2

Semnificația numelui Diana, alături de vibrația numerologică 2, formează adevăratul caracter al persoanei cu acest nume. Desigur, poate suferi modificări tocmai pentru că există multiplii factori de influență, dar aceasta este autentica Diana.

O persoană frumoasă, fizic și sufletesc, este sinceră, iubește adevărul și este adepta naturaleții. Nu va apela la necinste pentru a obține ceva și se va îndepărta de persoanele care nu aderă la aceleași idei.

Totodată, prin semnificația numelui Diana și vibrația lui, ea este persoana iubitoare, sensibilă, amabilă, modestă și diplomată. Este important pentru ea să se alăture grupurilor, căci nu este individualistă, chiar dacă ar putea părea, uneori, timidă.

Aspectul negativ ar fi că este atentă la detalii și, dacă analizează prea mult lucrurile, riscă să devină nehotărâtă, nesigură.

Iată cum semnificația numelui Diana și vibrația numerologică îți pot spune atât de multe lucruri despre Diana! Cu cât se cunoaște mai bine sau o cunoști mai bine, cu atât relațiile pot fi mai armonioase.

Vezi si alte nume cu D