Dragoș

Semnificația numelui Dragoș este de „drag” și e clar de unde vine, dar acest copil chiar este îndrăgit din prima secundă, e de-a dreptul un simbol al iubirii. Părinții care aleg acest nume pentru copilul lor, negreșit fac o alegere bună.

Noi îți spunem tot ce trebuie să știi despre semnificația numelui Dragoș și vibrația pe care o poartă, dar mai ales ce caracteristici îi aduc acestea.

Ce semnificație are numele Dragoș?

Semnificația numelui Dragoș este de „ drag” sau „iubit” și este un nume popular pentru români. Dragoș nu are o variantă feminină a numelui însă, o legătură strânsă cu numele masculin Dragomir.

Cum probabil intuiești deja, semnificația numelui Dragoș vine din prefixul numelui: „drag” așa că, a fost adoptată imediat. La fel de bine știi și faptul că Dragoș, un nume important pentru români, este serbat de Dragobete. Cunoscuta sărbătoare a iubirii este cea care duce mai departe semnificația numelui Dragoș deși, mulți români aleg să serbeze varianta americană.

Dragoș este serbat anual, pe 24 februarie,  poartă o energie de lider și, nu doar că este drag și iubit din acest punct de vedere, dar și un bărbat frumos, conform credințelor tradiționale românești.

Originea numelui Dragoș

Semnificația numelui Dragoș își are rădăcinile în Limba Slavă și înseamnă „drag” sau „iubit”. Cel care poartă acest nume poartă și iubirea lui Dumnezeu și ar fi bine să o împartă. Este cunoscută asocierea numelui Dragoș cu Dragomir care, la bază, păstrează semnificația numelui Dragoș.

Alte legăturile sunt făcute cu termenul slav „dorogo” care se traduce prin „prețios” sau „valoros”, dar și cu termenii: „meri” care înseamnă „faimos” și „mir” care se traduce ca fiind „pașnic”.

Totuși, în cazul de față, semnificația numelui Dragoș adoptată vine din primele litere care alcătuiesc numele: „drag” și, a așa a rămas.

Trăsăturile de caracter ale persoanelor care poartă numele

Semnificația numelui Dragoș poate avea legături cu vibrația în anumite puncte, este iubit ca și lider, probabil că angajații îl apreciază.

Altfel, încă de mic copil, Dragoș caută să fie independent fiind curajos și spontan. Părinții lui trebuie să-l învețe să-și echilibreze aceste trăsături pentru că poate deveni individualist sau chiar egoist. Semnificația numelui Dragoș nu-l ajută din acest punct de vedere iar dacă nu învață diferența dintre ambiție și încăpățânare va avea de pierdut.

Aceste caracteristici le păstrează și la maturitate, dar ar fi bine să le controleze pentru că altfel poate deveni agresiv când în urma încăpățânării nu reușește ce își propune. Aceste caracteristici îi pot anula semnificația numelui Dragoș. Oamenii nu-l vor îndrăgi când este dur sau când pare să-i pese doar de el.

Pentru că este destul de individualist acest aspect ar putea crea o problemă în relația amoroasă. Partenera de viață a lui Dragoș trebuie să înțeleagă această nevoie iar el are nevoie să învețe despre răbdare, înțelegere și gestionarea stărilor interioare.

Semnificația numelui Dragoș în numerologie

Semnificația numelui Dragoș îl poate ajuta foarte mult dacă știe să-și controleze vibrația care îi aduce caracteristici puternice.

Pentru a calcula vibrația numelui, trebuie să știi că fiecare literă a alfabetului are asociată energia unei cifre de la 1 la 9. În cazul lui Dragoș se calculează astfel:

DRAGOȘ= 4+9+1+7+6+1 = 28    se adună 2+8 = 10    se adună 1+0= 1

Vibrația lui 1 îl guvernează pe Dragoș și îl face extrem de dornic de independență și cu o capacitate fantastică de a lua decizii rapide sau de a conduce un grup de oameni într-o activitate specifică. Semnificația numelui Dragoș își poate intra în manifestare doar dacă el învață să fie flexibil chiar și în calitatea de lider.

E drept Dragoș poate lucra foarte bine și singur, își poate fi propriul lider, dar asta îl poate face să pară individualist și dur iar dacă este liderul unui grup nu va avea de ales și va trebui să-și gestioneze echilibrat aptitudinile de verticalitate, curaj, inițiativă, voință și entuziasm. Dacă nu le dozează corect își va pierde semnificația numelui Dragoș și nu va mai fi drag celor din jurul lui sau celor cu care lucrează.

Odată cunoscută vibrația și semnificația numelui Dragoș acesta poate stabili relații armonioase, de lungă durată și productive dacă reușește să-și echilibreze toate aceste elemente.

Vezi si alte nume cu D