Dominic

Semnificația numelui Dominic este una aparte: „aparținând lui Dumnezeu” și, vine din importanța numelui în creștinism. Vibrația, îi aduce caracteristici care, uneori, se bat cap în cap. Părinții lui Dominic trebuie să-l observe cu atenție și să-l ghideze spre echilibru.

În plus, dacă el își cunoaște semnificația numelui Dominic și ce vibrație poartă îi va fi mai ușor să se adaptez diferitor situații de viață. Găsești mai jos informațiile de care ai nevoie.

Ce semnificație are numele Dominic?

Cu o puternică influență spirituală, semnificația numelui Dominic este de: „al lui Dumnezeu” sau „aparținând lui Dumnezeu”. Acest nume are o istorie religioasă însă, nu este atât de popular, în zilele noastre este considerat modern.

Numele este asociat Sfântului Dominic, fondatorul Ordinului Dominican, un sfânt important în Biserica Catolică. A trăit în perioada secolului al XIII-lea, a fost un apărător al credinței iar semnificația numelui Dominic face ca cei care poartă acest nume să fie considerați a fi ai Dumnezeu.

Sfântul Dominic a fost canonizat în anul 1234, acest nume devenind un simbol al credinței iar cei care îi poartă numele și duc semnificația numelui Dominic mai departe sunt serbați, anual, pe  8 august.

Originea numelui Dominic

Numele și semnificația numelui Dominic au origini latinești provenind de la numele „Dominicus” care se traduce prin: „aparținând lui Dumnezeu” și răspândit odată cu Sfântul Dominic.

În trecut părinții alegeau acest nume pentru băieții care se nășteau în zi de Duminică. În zilele noastre însă, nu se mai ține, neapărat, cont de asta căci semnificația numelui Dominic este mult mai importantă iar părinții îl aleg tocmai pentru ea. Cei care poartă acest nume au o legătură specială cu Divinitatea și un rol important: de a-i învăța și pe alții să se apropie de El.

Datorită devotamentului față de Dumnezeu și, prin semnificația numelui Dominic acesta a devenit un simbol al credinței iar mai multe personalități cu legături religioase au purtat acest nume de-a lungul timpului.

Trăsăturile de caracter ale persoanelor care poartă numele Dominic

Dominic este o persoană muncitoare și poți observa asta încă din copilărie. Calea lui este dată de semnificația numelui Dominic chiar dacă în prima parte a vieții mai iese în decor din cauza imaturității, dar dacă părinții știu să-l ghideze și să-l sprijine în caracteristicile forte, va fi bine.

Are putere de concentrare și, probabil că și performanțe în vreo disciplină, cert este este că Dominic este serios în ceea ce face și, își va face mandri părinții. Semnificația numelui Dominic ar putea fi vizibilă la maturitate după ce dobândește răbdarea și onestitatea, două caracteristici care îi sunt de folos pe parcursul vieții.

Dominic poate fi puțin încurcat de vibrația numelui care îi aduce câteva caracteristici contradictorii și, este clar că asta trebuie să învețe să echilibreze pentru că îi poate afecta relațiile.

Dincolo de asta, semnificația numelui Dominic este vizibilă în loialitatea față de cei dragi pentru care este dispus la multe. De fapt, Dominic muncește foarte mult pentru a aduce în familie, nu atât pentru el, vrea să asigure familiei tot ce are nevoie.

Semnificația numelui Dominic în numerologie

Încărcătura puternică dată de semnificația numelui Dominic îi aduce o inteligență aparte, dar și creativitate însă, vibrația îl poate încurca în unele aspecte pe care trebuie să învețe să le echilibreze.

Pentru a calcula vibrația numelui, trebuie să știi că fiecare literă a alfabetului are asociată energia unei cifre de la 1 la 9. În cazul lui Dominic, calculul arată astfel:

DOMINIC= 4+6+4+9+5+9+3 = 40   se adună 4+0= 4

Este eficient în ceea ce face, dar adesea poate fi perceput a fi încăpățânat existând situații în care eficiența este dovedită tocmai după un proces de determinare și insistare pentru a obține rezultatul dorit. Dacă vibrația îl pune în încărcătură, semnificația numelui Dominic îl poate ajuta să ajungă la echilibru. În plus, este ambițios, hotărât și tenace.

Când nu face diferența între aceste trăsături și nu le armonizează, Dominic devine rigid și, involuntar, își pune limitări sau emană perfecționism. Cum s-ar spune, își dă cu stângul în dreptul. Alteori, pare să fie intolerant.

Odată descoperită semnificația numelui Dominic și folosită pentru a echilibra ce aduce vibrația, acesta își poate îmbunătăți viața și relațiile cu ceilalți.

Vezi si alte nume cu D