Sexul de impacare, avantaje si dezavantaje

Sexul de impacare, avantaje si dezavantajeSexul de impacare este intotdeauna „presarat” cu picanterii, iar specialistii sustin ca se intampla acest lucru ca urmare a faptului ca acele doua persoane implicate intr-un cuplu sunt nerabdatoare sa inlocuiasca emotiile negative care apar odata cu cearta, cu cele pozitive. Ei vor sa simta, de fapt, acea caldura ce insoteste actul sexual, care este mult mai intens decat de obicei. Aceasta senzatie este atat de placuta incat unii oameni chiar cauta in mod voluntar motive de cearta pentru a beneficia de aceasta stare. Tousi, nu ar trebui sa ne certam cu partenerul doar pentru a beneficia de sexul de impacar.

 De ce este sexul dupa impacare mai placut

Cand ne certam, tipam si spargem obiecte, furia creste nivelul de testosteron atat in cazul barbatilor cat si al femeilor. Daca ajungi intre asternuturi nivelul de testosteron si agitatia produsa vor face ca apetitul sexual sa fie mult mai puternic. Si mai multe fantezii iti vor inunda mintea. Unii sustin ca sexul de impacare poate fi sanatos pentru ca ajuta la indepartarea anumitor tensiuni. Partidele neinhibate de amor pot reprezenta alegerea cuplului modern de a rezolva un conflict. Prin intermediul unei astfel de partide se pot elibera anumite tensiuni. Exista o linie foarte subtire intre furie si excitarea sexuala. Dupa o cearta care s-a lasat cu cateva vorbe grele, sexul poate fi foarte placut. Totusi, in timpul unei astfel de partide niciunul dintre parteneri nu trebuie sa isi doreasca sa fie superior.

 

Cearta nu trebuie sa reprezinte un motiv pentru a face sex

Exista foarte multe cupluri care au o relatie sexuala foarte buna… dar cam atat. Iar sexul nu poate fi utilizat drept scuza la nesfarsit pentru ca, in loc ca relatia sa inregistreze un proges, nu va evolua deloc. Sexul de impacare poate avea un efect pozitiv daca si numai daca este dorit de catre ambii parteneri. Prin eliberarea tensiunii si prin acest boom de energie cuplurile pot reveni la sentimente si ganduri mai bune. Dupa sexul de impacare cuplul ar trebui sa poata sta de vorba calm si sa lamureasca lucrurile. Din pacate, insa, dupa o partida de sex nu prea mai avem chef sa stam de vorba.
De ce este sexul de impacare atat de placut? Fundamental vorbind, atunci cand doi oameni se cearta, apare o anumita emotie. Aceasta emotie se poate transforma cu usurinta intr-o stare de excitare conducand la sex. Intotdeauna trebuie sa pastrati in minte faptul ca cearta nu este motivul care trebuie sa conduca la sex.

 

Sexul de “nu ma parasi”

Sexul de „nu ma parasi” este mult mai prezent in cazul barbatilor care se simt vinovati ca si-au inselat iubitele, sotiile iar acestea din urma hotarasc sa puna punct relatiilor. Intr-un astfel de moment barbatul realizeaza ca este pe cale sa piarda una dinte cele mai importante persoane din viata, incearca sa o convinga ca nu se va mai repeta niciodata, iar in cazul femeilor care cedeaza, apare si sexul de „nu ma parasi”.

 

Text: Ruxandra Dumitrescu