Sexul tantric – ce este, cum se practică și ce beneficii are?

Dacă noțiunea de “sex tantric” există de mii de ani deja în alte culturi, la noi a ajuns abia acum câțiva ani. Se spune că acesta își are rădăcinile încă din India Antică, însă americanii au preluat “metoda de a ajunge la orgasmul suprem” abia acum câțiva zeci de ani.

Unii specialiști sunt de părere că neotantra sau navatantra, cum mai este numit sexul tantric, este o disciplină ce izvorăște din străvechile învățături budiste, hinduse și taoiste. Iar, deși originea acestei practici s-a pierdut în negura timpului, aceștia consideră că sexul tantric se practică de cel puțin cinci milenii.

Se spune că Pierre Bernard, un yoghin american, savant, ocultist, filozof, mistic și om de afaceri, este cel care a introdus tantra în lumea occidentală. Acesta ar fi creat Ordinul Americii Tantrik, în anul 1906, și ar fi deschis clinici tantrice în toată țara. De asemnea, pe lângă tantra, acesta ar fi introdus și yoga în cultura americană.Ce este sexul tantric?

Tantra este practicată de către cuplurile care doresc atât valorificarea spirituală a relației lor, dar și orgasme profunde și de lungă durată. În disciplina tantra, sexul este considerat sacru (unele secte tantra chiar venerând vaginul) nefiind considerat ceva păcătos sau ceva de care ar trebui să ne simțim vinovați. Se spune că practicanții se predau acestei energii și puterii sexului.

Regula de bază în practicarea sexului tantric este răbdarea și dorința de a explora alte aspecte ale sexualității de cuplu. Însă, potrivit specialiștilor, sexul tantric este benefic și dacă este practicat solo. Ei spun că acest lucru ajută persoana să se descopere mai bine. Astfel, atunci când sexul se va consuma alături de partener, situaţia va fi mult mai confortabilă, iar plăcerea va fi mult mai intensă.

Cum se practică sexul tantric?

Dacă nu știi ce supriză să-i faci de Dragobete, îmbracă-te sexy și încercați sexul tantric. Iată cum să faceți asta!

1.     Crearea spațiului romantic

Sexul tantric începe cu mult înainte de sex, prin crearea unei atmosphere cu lămânări parfumate, muzică liniștitoare… Începe prin a face ordine în camera, adăugă flori, lumânări și chiar țesături care vor crea o stare de spirit senzuală și liniștită.

2.     Relaxarea

La fel ca la yoga, sexul tantric se bazează pe canalizarea energiilor din trupul nostru. Pentru a putea atinge starea optimă de relaxare, experții recomandă scuturarea brațelelor preț de câteva secunde.

3.     Controlarea respirației

Folosiți o tehnică numită respirația în tandem. Sexul tantric necesită să încetiniți mișcările, să respirați împreună și să intrați în moment. În acest timp, veți construi energie tantrică.

4.     Contactul vizual

Pozițiile sexuale tantrice permit păstrarea contactul vizual cu partenerul. În cultura occidentală, din păcate, închidem ochii în timp ce facem sex, iar asta nu permite conectarea emoțională a partenerilor.

5.     Preludiul

Începeți să vă atingeți ușor și cât mai încet cu putință. Nu vă grăbiți. Cheia acestui exercițiu este cât de mult vă puteți explora corpurile în absența actului sexual.

 

Ce beneficii aduce sexul tantric în cuplu și pentru organism?

Există câteva motive pentru care ar trebui să încerci sexul tantric, mai ales dacă ești femeie. Întâi, să povestim despre chakra. Aceasta este locația în corp în care energia este centrată; există șapte chakre principale: coroana (partea superioară a capului), cel de-al treilea ochi (frunte), gâtul, inima, plexul solar, sacrul (abdomenul inferior sub burtă) și rădăcina (baza coloanei vertebrale). Chakra sacrală este asociată cu sexualitatea și plăcerea, iar aceasta trebuie să fie mereu în echilibru.

Unii practicieni cred că chakrele pot deveni blocate sau dezechilibrate, ceea ce poate duce la probleme fizice sau emoționale. Extinderea sexualității tale se spune că trezește și întărește chakra sacrală.

Sexul tantric oferă plăcere pe o perioadă mai lungă de timp, deorece acesta se practică lent. Amândoi vă puteți aştepta şi să simţiți plăcere timp de ore întregi în cursul ritualului sexual şi puteți chiar descoperi că aveți o legătură intimă puternică timp de mai multe zile după aceea.

Tot mai mulți sexologi occidentali încep să utilizeze metode bazate pe principii tantrice pentru a ajuta cuplurile care le calcă pragurile cabinetelor. Un astfel de guru tantric cere pacienților să „recunoască divinul din celălalt“.

 

Richard Jordan, un psiholog cu sediul în San Diego, California, spune că tantra îi poate ajuta pe bărbaţi să depăşească disfuncţia erectilă, ceea ce sporeşte stima de sine şi aduce beneficii relaţiilor lor.

Așadar, plăcerea sexului tantric nu este pur fizică, ci și emoțională. Orgasmul tantric reprezintă climaxul uniirii fizice, emoţionale şi spirituale, eliminând astfel blocajele din intimitatea de cuplu.


Text: Bettina Cristea

Photo: Freepik