Siemens si Clinica Mirmed Aslan inaugureaza cel mai modern echipament pentru preventia si depistarea cancerului la san

shutterstock_78470542Siemens si Clinica Mirmed Aslan au inaugurat ecograful de mare precizie, Acuson S2000 ABVS, cel mai modern echipament dedicat preventiei si diagnosticarii cancerului la san. Aparatul permite vizualizarea in mediul virtual a tesutului mamar si ajuta astfel la depistarea precoce a formatiunilor tumorale mamare.

Prin scanarea volumetrica si reconstructia tridimensionala a structurii sanului, aparatul ofera detalii imbunatatite ce cresc precizia diagnosticarii si monitorizarii cancerului la san.

Ecograful Acuson S2000 ABVS dezvoltat de Siemens este primul sistem multifunctional cu ultrasunete, de scanare volumetrica automata de dimensiuni largi, a tesutului mamar si reprezinta un adevarat salt tehnologic in piata echipamentelor medicale. Acesta reda automat imagini 3D cu navigare in volum si afisarea planurilor tomografice. La examinarea cu noul ecograf dezvoltat de Siemens este necesara o minima compresie, ceea ce inseamna ca pacientele de orice varsta se vor simti mult mai confortabil. Principalul beneficiu este insa cantitatea zero de radiatii emise in timpul scanarii. Este o investigatie oricand si oricat repetitiva.

Un studiu publicat in 2008 arata ca ilustrarile cu ultrasunete, aditionale mamografiilor obisnuite, au ajutat la depistarea cancerului in 28% din cazuri. Folosirea ultrasunetelor pentru depistarea cancerului mamar este recomandata femeilor care au tesut mamar dens, razele X fiind mai putin eficiente.

 

Text: Alexandra Lupu