Spring Fashion Gala, un nou show de moda in Romania

Un nou show de moda marca Alin Galatescu a luat prin surprindere lumea mondena a Capitalei. Este vorba de Spring Fashion Gala, un eveniment aflat sub tutela criticului de moda Alin Galatescu, cel care a creat, deja, o traditie cu Gala Avampremiere si Soiree de la mode si, mai nou, de doi ani, cu Chaboo Fashion Gala. Evenimentul, aflat la prima editie, isi propune sa aduca in fata publicului si a iubitorilor de moda, cele mai noi colectii ale designerilor autohtoni, si, in fiecare sezon, sa evidentieze pe podium tendintele si trendurile momentului. Evenimentul se va desfasura de fiecare data intr-o alta locatie inedita, pentru editia de primavara fiind ales decorul pitoresc al celei mai mari peluze a Gradinii Botanice, Gradina Italiana.Gala Avampremiere, defilari de moda spectaculoase

Alin Galatescu, organizator eveniment: Spring Fashion Gala este un debut si ne-am propus sa facem patru astfel de gale pe an, pentru fiecare anotimp in parte, si fiecare dintre acestea sa se desfasoare in locuri atipice. Va urma Summer Fashion Gala, Fall Fashion Gala si Winter Fashion Gala, prezentari de moda in care designerii, unii deja consacrati, altii aflati la debut, sa-si prezinte colectiile. Pentru prima gala am ales Gradina Botanica si este o premiera absoluta pentru ca nu s-a facut niciodata un show de moda pe aceasta superba peluza italiana pe care ne aflam in acest moment.

C Fashion Gala, prima editie: un adevarat spectacol de moda

Simona Semen, designer vestimentar: Colectia pe care am prezentat-o in aceasta seara este cea mai feminina colectie pe care am creat-o pana acum si are la baza foarte multe pasteluri, foarte multa dantela fina, aplicatii manuale, broderii, paiete foarte fine si chiar pene.

Alexandra Calafeteanu, designer vestimentar: Pentru aceasta colectie am incercat sa combin niste texturi de materiale, am mers pe denim in combinatie cu plasticul specific umbrelelor si am combinat neopren cu bumbac sau cu matase. De asemenea, am folosit foarte multe imprimeuri. Denimul este in voga anul acesta mai mult ca niciodata. Se poarta denimul foarte mult, in orice varianta, se poarta jeansii cu diverse taieturi si aplicatii, denimul plisat, fronsat, rupt si chiar vopsit. Totodata, se poarta geaca din denim si recomand sa se caute in garderoba si sa se poarte chiar si gecile mai vechi pe care, pentru a le scoate din anonimat, sa fie aplicati nasturi sau fermoare.

Soiree de la mode, inspiratie Audrey Hepburn

Loredana Ciangau, designer vestimentar: In colectia prezentata in aceasta seara am folosit doar materiale naturale si fluide, matase, borangic romanesc dar si in. Anul acesta sepoarta culorile aprinse, verde, roz, galben si, de asemenea, imprimeurile florale.

Norina Stoica, designer vestimentar: In aceasta colectie am introdus o latura usor masculina, sacou si pantalon, alaturi de elemente feminine si, totodata, sexy. Am folosit foarte mult alb, pietre, revere masculine accesorizate cu pietre, dantela cu aplicatii de paiete si de perle, dar si pene de strut.

Ana Saragia, designer vestimentar: Colectia din aceasta seara se numeste „Man as a hatter” si este inspirata de Palarierul Nebun din povestea „Alice in Tara Minunilor”. Am ales sa-mi accesorizez tinutele cu palarii pentru ca, din punctul meu de vedere, palariile au fost, sunt si vor fi eterne si le putem purta la orice tip de tinuta.

Text: Madalina Manole