Supa Minestrone… traditional italiana

Supa MinestroneSe prepara usor si relativ repede. Este delicioasa si apreciata la nivel mondial, nu doar de catre italienii care au inventat-o. O portie contine aproximativ 350 kcal din care 18g proteina, 17g grasime, 36g carbohidrati.



Ingrediente pentru 4 portii:

–          2 catei de usturoi

–          1,3 kg amestec de legume (de exemplu: morcovi, telina, fenicul, praz, fasole verde, mazare, varza create, cartofi)

–          50g slanina afumata degresata

–          2 linguri de unt

–          2 litri zeama de zarzavat

–          4 rosii mari

–          O conserva fasole alba boabe (scursa)

–          Sare si piper

–          O legatura patrunjel proaspat

–          4 linguri de parmezan ras

Mod de preparare

  1. Cepele se curate, se taie in doua si apoi in felii usbtiri. Se curate usturoiul. Legumele se spala si se curate, respective se decojesc si se taie in bucati sau in felii subtiri.
  2. Slanina se taie in cuburi mici si se lasa intr-o oala. Se topeste untul, se pun ceapa si usturoiul pisat si se mentin pana cand devin sticloase. Se adauga restul legumelor si cartofii, lasandu-se la innabusit timp de 5 minute. Se toarna zeama de zarzavat, se lasa la fiert timp de inca 15-20 minute sa clocoteasca.
  3. Rosiile se oparesc separat, se cuarata de coaja, se taie in jumatati, se inlatura coada si semintele si pulpa se taie cubulete. Fasolea se strecoara si se lasa la scurs. Se amesteca ambele, se lasa la fiert inca 1o minute, fara capac. Se condimenteaza cu sare si piper; patrunjelul se spala si se toaca, adaugandu-se in supa. Se ia de pe foc, se lasa un pic la racit, se serveste presarata cu parmesan.

 

Varianta satioasa a supei Minestrone

Supa Minestrone devine mai satioasa daca fierbeti separat si adaugati  100g de orez risotto.

Daca tot am ajuns la risotto, va propun sa cititi si propunerea noastra de Risotto cu fructe de mare.

 

 

Text: Cosmina Iorga