Tatii depresivi influenteaza comportamentul copiilor lor

Tatii depresivi influenteaza comportamentul copiilor lorBebelusii cu tatici depresivi au de trei ori mai multe sanse de a dezvolta probleme emotionale si comportamentale, fata de ceilalti copii cu tatici fericiti. Potrivit unui studiu, se pare ca depresia materna sau paterna postnatala ii poate cuprinde pe ambii parinti in acelasi timp, lucru ce poate afecta grav comportamentul copiilor. La fel ca si proaspetele mamici, proaspetii tati pot manifesta si ei simptome ale depresiei, imediat dupa nasterea copiilor lor. 

Studiul a fost realizat pe un esantion de 2.600 de familii ce aveau copii si s-a descoperit ca, intr-adevar, tatii depresivi reprezinta un adevarat pericol in ceea ce priveste comportamentul copiilor. Tatii care prezinta astfel de probleme nu prea se joaca si nici nu le citesc povesti copiilor lor, utilizand de obicei disciplina fizica. Cel mai indicat lucru pe care parintii il pot face pentru copiii lor este sa le mentina acestora o sanatate mentala buna, dar si echilibrul psihic. Desi parintii cu astfel de probleme nu ar trebui invinuiti, ar fi recomandabil ca ei sa urmeze tratamentul adecvat.

 

Text: Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

decembrie 18th, 2011 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate