Tetrisul va poate ajuta sa slabiti

Tetrisul va poate ajuta sa slabitiMai tineti minte Tetrisul, jocul acela pe care nu-l puteam lasa din mana cand eram mici? Ei bine, daca va confruntati cu kilogramele in plus, ati putea reveni la vechile obiceiuri, deoarece specialistii spun ca acesta este un mod de a pierde din greutate.

Doar trei minute de Tetris ar putea fi eficiente de la a distrage creierul, astfel incat sa nu va mai ganditi la anumite gustari pe care le-ati putea servi intre mese, la sucuri carbogazoase, bauturi alcoolice sau fumat. Potrivit unui studiu realizat de catre expertii Universitatii Plymouth din Marea Britanie, jocul de tip puzzle are un efect benefic. Astfel, mai multi voluntari au fost impartiti in doua grupuri. Persoanele din primul grup au fost rugate sa joace versiunea din 1984 a jocului, trei minute, iar persoanele din cel de-al doilea grup au fost rugate sa astepte. S-a observat ca intensitatea poftelor in cazul persoanelor care se jucau Tetris era cu 24% mai scazuta.

     Explicatia ar fi una simpla: in timpul jocului creierul este distras, astfel incat nu mai putem vizualiza lucrurile la care poftim.

 

Text: Ruxandra Raica