Tinerete fara batranete? Secretul este in noi!

Poate parea un titlu de poveste, insa procesul de imbatranire a organismului poate fi incetinit, cu rabdare, seriozitate si perseverenta. Si nu va ganditi la ingrediente minune care, printr-o vraja, fac sa dispara ridurile, caci pe langa piele, inima si creierul sunt principalele organe responsabile de vitalitatea organismului nostru. Cu alte cuvinte, un stil de viata corect, cu reguli sanatoase, ne ajuta sa izbutim in lupta cu cel mai mare dusman al nostru: timpul.decupat_Cardiosuport- tinerete fara batranete1Sportul combate oxidarea celulara

Sedentarismul se afla pe lista principalelor cauze ale imbatranirii premature. In primul rand, lipsa activitatii fizice afecteaza inima si creierul prin faptul ca tonusul scade, iar energia vitala se pierde. De asemenea, oxidarea celulara este cauza de baza a degradarii fizice si psihice, iar miscarea reuseste sa o combata eficient prin capacitatea sa de a oxigena tesuturile, de a elimina stresul si de a relaxa organismul. In alta ordine de idei, sportul aduce beneficii incredibile sistemului imunitar, un aliat de baza in lupta contra imbatranirii, si mentine pielea curata, tonifiata si proaspata. Recomandarea noastra este sa faceti miscare in fiecare zi, minimum 30 de minute.

decupat_Cardiosuport- tinerete fara batranete2Dieta, o bagheta magica

Dieta este unul dintre secretele de baza ale longevitatii, cu atat mai mult cu cat actioneaza din interior catre exterior. Incercati sa consumati alimente cat mai putin procesate, eliminati grasimile, alcoolul, tutunul, factori nocivi pentru sanatatea inimii, si introduceti in meniul zilnic fructe si legume proaspete. Acestea, pe langa aportul mare de vitamine, contin si antioxidanti, recunoscuti pentru efectul antiimbatranire pe care il au asupra celulelor. Unul dintre cei mai puternici antioxidanti este resveratrolul care se gaseste in struguri, rodii sau nuci. Acesta elimina radicalii liberi, reduce riscul bolilor cardiovasculare si sustine buna functionare a sistemului nervos. De asemenea, consumati alimente bogate in acizi grasi Omega-3 pentru ca acestia au capacitatea de a reda supletea pielii, de a pastra intacta functia cognitiva si de a proteja inima. Suplimentul alimentar CardioSuport de la Naturalis este aliatul ideal al tineretii fara batranete. Contine resveratrol si Omega-3 si, in plus, este bogat in Coenzima Q10, considerata elixirul tineretii, avand proprietatea de a creste productia de colagen a pielii.

Text: Madalina Manole