7 tipsuri pentru a-ţi face părul să crească mai repede

Cu toate ne dorim un păr cu volum, lung, des şi sănătos, însă cât de mult durează să crească şi cât de multe tratamente trebuie să-i facem pentru a-l îngriji.

Pentru a ajunge la rezultate rapide, specialiştii dermatologi au identificat şapte tipsuri pe care orice femeie ar trebui să le respecte, dacă îşi doreşte un păr care să crească rapid şi des.

  1. Un stil de viaţă sănătos

Alimentaţia bazată pe o dietă în care să predomine legumele şi peştele ajută la creşterea mai rapidă a părului. De asemenea, dermatologii recomandă şi consumarea ouălor, de cel mult trei ori pe săptămână şi a pâinii negre sau cu seminţe.

  1. Suplimente alimentare

Specialiştii recomandă  consumarea zilnică a unor suplimente alimentare pe bază de vitamina E, care ajută la întărirea firului de păr, a unghiilor şi la tonifierea pielii.

  1. Tratament de păr

Pe lângă şamponul pentru întărirea firului de păr, dermatologii mai recomandă, dacă părul este fragil, vizibil spicuit, iar firele se rup chiar şi atunci când ne îmbrăcăm, să apelăm la un care să conţină fiole sau ser pentru stimularea creşterii părului, spray cu o bază proteică şi mască de păr hidratantă cu acid hialuronic.

  1. Peria de păr

Tot pentru un păr sănătos, trebuie să avem în vedere peria de păr pe care o folosim. Aceasta trebuie să fie moale, astfel încât să nu rupă firele de păr.

Iată ce spune şi hairstylistul despre îngrijirea părului acasă!

  1. Foarfeca pentru tuns

Părul trebuie tuns regulat, la maximum trei luni distanţă. Nu este musai să ne tundem scurt, ci să luăm di vârfuri. Foarfeca pe care o folosim trebuie să fie foarte ascuţită, pentru a tăia firuş de păr dintr-o singură mişcare.

  1. Stylingul

Aranjarea părului începe cu uscarea acestuia. În primul rând, este interzisă folosirea unui prosop, pentru a grăbi uscarea. În al doilea rind, este foarte important ca uscătorul de păr să fie folosit întotdeauna de la rădăcină spre vârfuri, la o temperature mai scăzută. De asemenea, dacă acesta are şi tehnologia cu ioni este şi mai bine.

  1. Destresarea

Stresul accentuează căderea părului. Acesta este cauza principală a multor boli ale secolului. Menţinerea unui echilibru cu ajutorul suplimentelor relaxante, precum cele cu extract de valeriană, sau realizarea câtorva exerciţii de yoga pot îmbunătăţi starea oricărei persoane.

Text: Bettina Cristea

Photo: Freepik